Speváčka, hudobníčka a skladateľka Andrea Bučko minulý týždeň uviedla do života svoj nový sólový album Polarity. Stalo sa tak v rámci štvrtkového koncertu v Divadle v podpalubí na Tyršovom námestí, kde sa zišli fanúšikovia speváčkinej tvorby a súčasného indie popu.

Počas koncertu Andrea Bučko predstavila prierez vlastnej tvorby od prvých skladieb pochádzajúcich z albumu In the Middle of... až po najnovšie kúsky, v ktorých sa, rovnako ako na albume Polarity, predstavila ako vyzretejšia umelkyňa aj ako krehká šansonierka. Sprevádzali ju harfistka Mária Kmeťková, bubeník a perkusionista Ajdži Sabo a basgitarista Juraj Varga.

Krstnými rodičmi novinky sa stali všetci tí, ktorí sa na jej príprave priamo podieľali a ktorým je na albume venované aj poďakovanie. Za ich vyslanca speváčka zvolila reklamného tvorcu Róberta Slováka, ktorý stojí aj za réžiou videoklipov a vizualitou albumu. "Až tento album mi pomohol spoznať Andreu. Snúbi sa v nej krehká jemnosť smutného dievčaťa s energiou nabitou zrejúcou ženou, ktorej krehkú rovnováhu Polarity presne vystihujú," povedal Slovák. Krstiť sa malo špeciálnym vínom z vinice známeho anglického hudobníka Stinga, no krstný otec umelkyňu radšej objal a poprial jej veľa úspechov. Víno vypil.

Andrea Bučko predstavila album Polarity Zdroj: Martin Haburaj

Aktuálnu tvorbu Andrey Bučko ste mohli spoznať ešte pred vydaním albumu prostredníctvom niekoľkých uverejnených piesní. Prvý videoklip vznikol k skladbe Be my Lover na jar minulého roka, ďalší videoklip s piesňou Isn't It sme odpremiérovali v polovici januára. Album Polarity, na ktorý si hudobníčka napísala texty aj hudbu sama, vznikol aj vďaka podpore fanúšikov z celého sveta prostredníctvom medzinárodného crowdfundingového portálu Indiegogo. 

Polarity dokopy tvorí desať samostatných skladieb a jeden bonus. Sú usporiadané takmer presne tak, ako za sebou v konkrétnom období vznikali. "Každá skladba má svoju špecifickú atmosféru. Tak, ako sa človek v určitom období života pretvára a rastie, tak sa pretvárali a rástli aj moje pocity, myšlienky, ktoré som spontánne zachytávala do hudobnej výpovede. Všetky skladby zachytávajú náladu, v ktorej vznikali, v jej najvyhrotenejšej podobe," hovorí Andrea Bučko. Album sa v predaji objaví už čoskoro. Sledujte jej oficiálnu Facebook stránku.

Say Sorry

Púpava

Foto: Martin Haburaj

Súvisiaci interpreti: Andrea Bučko