Hoci sa zdá, že trend dievčenských kapiel je na ústupe, Scarlett Johansson sa rozhodla svoju kariéru speváčky nakopnúť práve týmto spôsobom. Spolu s ďalšími štyrmi talentovanými hudobníčkami vytvorili skupinu, ktorou chcú zaútočiť na rebríčky.

Blondínka známa aj z klipu What Goes Around... Comes Around Justina Timberlakea znovu pričuchla k hudbe. Po albume coververzií Toma Waitsa, spolupráci na pocte Sergeovi Gainsbourgovi, či nahrávaní s Massive Attack sa Scarlett Johansson vrhla do popových vôd. Spolu s Este Haim z dievčenskej indie-popovej skupiny Haim a trojicou ďalších speváčok a skladateliek (Holly Miranda, Julia Haltigan a Kendra Morris) založili superskupinu The Singles.

"Hlavnou myšlienkou bolo spraviť superpopovú hudbu napísanú a spievanú dievčatami. Chcela som, aby to bolo ako Bangles či Grimes: ultra-pop, ale trošku ironický a trošku žartovný," vysvetlila svoje pohnútky 30-ročná herečka. Čeliť aktuálnym hudobným trendom plánuje pätica singlom Candy, ktorý zverejnila minulý týždeň.

The Singles - Candy

Debut ambicióznej novej kapely vychádza pod značkou Federal Prism, za ktorú je zodpovedný producent Dave Sitek z kapely TV on the Radio. Ten už so Scarlett Johansson spolupracoval v roku 2008, keď sa ako producent podieľal na jej debutovom, folkovo a dreampopovo ladenom albume Anywhere I Lay My Head. Rodáčka z New Yorku má okrem toho na konte aj živú nahrávku Live Session (2008) a spoločný album Peteom Yornom s názvom Break Up (2009).

Známejšia je síce ako herečka, ale o svojich hudobných ambíciách hovorila už dávnejšie. Po tom, ako porodila minulý rok svoje prvé dieťa a rozhodla sa dať prestávku od nakrúcania filmov, sa chce teraz viac venovať hudbe.

Autor: Marek Majzon (zdroj: ConsequenceOfSound.net)
Foto: Facebook.com/scarlettjohansson.org