Britská speváčka a raperka srílanského pôvodu M.I.A., ktorá je kurátorkou tohtoročnej edície hudobného festivalu Meltdown, na Twitteri verejne požiadala kapelu Radiohead, aby na tomto podujatí vystúpila.

"Radiohead, viem, že je len malá šanca, že sa to podarí, ale práve pre také šance žijem. Príďte, prosím, zahrať na Meltdown," napísala M.I.A., ktorej úlohou je vybrať vystupujúcich. Festival sa uskutoční od 9. do 18. júna v Londýne, pričom Radiohead budú v tom čase na európskom turné.

Festival Meltdown má každý rok iného kurátora, pričom v minulosti tento post zastávali napríklad Elvis Costello, Nick Cave, David Bowie, Lee "Scratch" Perry, Morrissey, Patti Smith, Massive Attack, Yoko Ono či zatiaľ naposledy Guy Garvey z kapely Elbow.

M.I.A., vlastným menom Mathangi Arulpragasam, vydala debutový album Arular v roku 2005. Z druhej štúdiovky Kala (2007) pochádza jej komerčne najúspešnejšia pieseň Paper Planes. V roku 2009 ju vďaka skladbe O...Saya z filmu Milionár z chatrče (2008) spolu A. R. Rahmanom nominovali na Oscara v kategórii Najlepšia pôvodná pieseň. O rok neskôr vydala album Maya so singlami Born Free a XXXO, po ktorom nasledovali štúdiovky Matangi (2013) a AIM (2016).

Zdroj: SITA (Pitchfork.com, archív)
Foto: Facebook.com/miauk

Súvisiaci interpreti: M.I.A.