S peniazmi je život ľahší, krajší a... Alebo nie? Bratislavská popová kapela King Shaolin prichádza po singli Friend, ktorý zarezonoval v slovenských rádiách, s novým singlom a videoklipom s názvom Money In My Soul. V ňom sympatická štvorica vyjadruje, že jej motorom nie je túžba po sláve a peniazoch a na ceste za svojím snom radšej kráča pomaly.

"Úvodná skladba nášho nadchádzajúceho EP Money In My Soul reflektuje obdobie, keď sme stáli pred pre nás zásadným rozhodnutím. Je to ten druh vážnych rozhodnutí, ktorým všetci v rôznych podobách v živote a profesnej kariére čelíme. V našom prípade to bolo odmietnutie účasti v talentovej súťaži spolu s vidinou rýchleho 'výťahu hore' a rozhodnutie zotrvať na ceste, ktorú predstavujú každoročne stovky odohratých koncertov pre našich verných fanúšikov i v tých najmenších kluboch a puboch," hovorí spevák kapely King Shaolin a autor nového singla Dominik Štofko. O tom, že kapele sa darí aj bez účasti v talentových šou, svedčí aj jej dlhodobá spolupráca s Celeste Buckingham, King Shaolin sú totiž už dva roky jej sprievodnou kapelou na koncertoch aj televíznych vystúpeniach.

Témou klipu Money In My Soul je aj boj dobra so zlom a paradox, že jedno bez druhého nemôže existovať. Scenár a námet spracovala študentka réžie na VŠMU Claudia Pittnerová. Tá ma za sebou niekoľko krátkometrážnych filmov a toto je jej debutový videoklip. "Nosným vyjadrovacím prvkom sa stali ruky ako symbol duše. V každom z nás prebiehajú vnútorné boje, ktoré plodia rôzne predstavy, z ktorých si človek môže vybrať. A práve vizualizovať tento vnútorný boj bolo našou ambíciou. Prísť so zaujímavým námetom nebolo ľahké, ale pri jeho vzniku sme si vytvorili vlastný svet, v ktorom sme si mohli dovoliť popustiť opraty fantázii," popisuje režisérka premiérovú spoluprácu s King Shaolin.


Na klipe spolupracovali aj profesionálni herci, ktorí sú fanúšikmi kapely, napríklad Vladislav Plevčík zo seriálu Kolonáda pôsobiaci aj na Novej Scéne či Jakub Abrahám z Talkshow "Bez Opony". Hlavné aktérky predstavujúce dobro a zlo si zahrali sestry pochádzajúce z Piešťan Libuša a Nataša Rybanské, dvojičky stvárnili Radovan a Vladimír Beluskí a vášnivé partnerky Lenka Magulová a Lenka Knappová.

Natáčanie sa realizovalo v historických priestoroch Kláštorného pivovaru a reštaurácie Flagship v Bratislave. Po produkčnej stránke nakrúcanie zastrešil tím študentov VŠMU, pre ktorých bol výber priestoru veľmi kľúčový, keďže mal podporiť charaktery postáv. "Tie mali vyjadriť rôzne cnosti i neresti a neustály boj v ľudskej mysli medzi tým, čo je správne a čo nie. Hlavné predstaviteľky stelesňujúce dobro a zlo v poslednej scéne stvárnili vyvrcholenie tohto boja," vysvetľuje Dominik. 

Hudba.sk informoval Michal Neffe z kapely King Shaolin. Článok bol upravený redakciou.

Foto: Youtube / Claudia Pittnerová

Súvisiaci interpreti: King Shaolin