Americký gitarista, spevák a skladateľ Thurston Moore vydá album Rock n Roll Consciousness. Novinka sa dostane na trh 28. apríla a bude obsahovať päť skladieb. Päťdesiatosemročný bývalý člen už nefungujúcej kapely Sonic Youth z nahrávky zároveň predstavil pieseň Smoke of Dreams, ku ktorej ponúkol aj videoklip.

Na albume sa podieľali aj Debbie Googe (basgitara) z My Bloody Valentine a hudobníkov bývalý kolega zo Sonic Youth Steve Shelley (bicie). Moore nedávno zverejnil novú skladbu Cease Fire, ktorá sa však nebude nachádzať na albume. 

Gitarista sa tento rok predstaví spolu so sprievodnou skupinou na festivale Pohoda, ktorý sa bude konať od 6. do 8. júla na letisku v Trenčíne. Podľa dátumov, ktoré zverejnil na oficiálnej webstránke www.thurstonmoore.com, plánuje vystúpiť na 21. ročníku podujatia v piatok 7. júla. Okrem toho zahrá napríklad aj o dva dni skôr vo Varšave.


Tracklist albumu Rock n Roll Consciousness: 

1. Exalted  
2. Cusp 
3. Turn On 
4. Smoke of Dreams 
5. Aphrodite

Thurston Moore je spoluzakladateľom a lídrom skupiny Sonic Youth, ktorá vznikla v roku 1981 v New Yorku. Prvý album Confusion Is Sex vydali vo februári 1983 a posledný The Eternal v júni 2009. Hudobník už má na konte sólovky Psychic Hearts (1995), Trees Outside the Academy (2007), Demolished Thoughts (2011) a The Best Day (2014).

Moore, ktorého americký dvojtýždenník Rolling Stone v roku 2004 zaradil na 34. priečku v rebríčku 100 najlepších gitaristov všetkých čias, pôsobí od roku 2012 vo formácii Chelsea Light Moving. Kapela vydala prvý, eponymný album v marci 2013. 

Zdroj: SITA (Pitchfork.com, archív)
Foto: Bebe Labree Besch

Súvisiaci interpreti: Thurston Moore