Chcete vedieť, aké by to bolo, keby vám hral 9-ročný dídžej? V New Yorku to môžete zažiť, ale iba v prípade, že máte od 6 do 12 rokov (alebo deti v tomto veku). Obdobný klub funguje aj v ruskom meste Čeljabinsk, kde sa dokonca konajú aj absurdné súťaže pre neplnoletých ako Miss mokré tričko.

Kým na Slovensku zrejme ešte stále fungujú detské diskotéky len v letných táboroch alebo priamo v školách v podobe predvianočnej "Jedličkovej" slávnosti, v zahraničí sú párty pre neplnoletých skutočným biznisom. Príkladom je newyorský podnik s názvom Fuzipop, ktorý podľa svojich oficiálnych stránok "oslavuje hudbu, tanec a komunitu vyrastajúcej mestskej generácie."

Za nápadom stojí DJ a hudobný producent Jesse Sprague a jeho manželka Jenny Song, ktorá v minulosti sama tancovala v nočných kluboch. Fuzipop však nie je nočným, ale skôr poobedným klubom. Je určený pre deti navštevujúce základné školy, ktoré v jeho priestoroch tancujú a popíjajú limonádu. Vstup je možný iba v sprievode rodičov, ktorí majú vyhradené samostatné barové priestory. O zábavu na detskej komerčnej diskotéke sa tiež starajú deti, konkrétne 9-ročný DJ Kai a 8-ročná Baby DJ.


Nepochopiteľné Rusko

Rusi a Američania sa odjakživa predháňali. Pomyselný súboj absurdnosti detských hudobných klubov však na plnej čiare vyhráva Rusko. Zatiaľ, čo americký podnik Fuzipop má prísne pravidlá, ruský klub Underground Garage v meste Čeljabinsk sa nebojí "experimentovať".

Večery v ňom totiž okrem tanca a hudby patria aj súťažiam, medzi ktorými vyčnieva Miss mokré tričko. Podľa fotiek je zrejmé, že obmedzenie do 12 rokov v ruskom klube nemajú, no súťažiace majú dosť ďaleko aj k zrelým ženám...

ruský hudobný klub pre deti a mládež Viac fotiek z detských klubov v USA a Rusku

Text: Hudba.sk (zdroj: Extra.cz)