Formácia Pink Floyd si pripomenie 20. výročie vydania nahrávky The Division Bell z roku 1994 špeciálnou rozšírenou reedíciou tohto albumu. Tá ponúkne zberateľský box, ktorý bude obsahovať niekoľko špeciálnych bonusov.

Pink Floyd od svojho vzniku v roku 1964 vydali štrnásť štúdiových albumov. Poslednou položkou v ich diskografii je práve platňa The Division Bell z roku 1994. Zároveň ide o druhú štúdiovku, ktorú kapela nahrala po odchode Rogera Watersa. Album sa ihneď po svojom vydaní dostal na prvé miesto predajných rebríčkov v Anglicku a USA, čo sa predtým skupine podarilo len s nahrávkou Wish You Were Here (1975).

Formácia aktuálne oznámila vydanie špeciálnej rozšírenej reedície The Division Bell, ktorá by sa na trh mala dostať koncom júna. Zberateľský box bude obsahovať aj červenú repliku sedempalcového singlu Take It Back, priehľadnú sedempalcovú repliku High Hopes a modrú dvanásťpalcovú repliku High Hopes s reverzným laserovo vyleptaným designom.

The Division Bell (20th anniversary edition) Zdroj: PR

V boxe sa bude nachádzať aj 2LP s plnými verziami piesní v remastrovanej podobe, a Blu-ray disk s HD audio verziou The Division Bell s dosiaľ nevydaným 5.1 surround sound mixom.

Blu-ray bude tiež obsahovat nové video ku skladbe Marooned, za ktorú Pink Floyd obdržali v roku 1994 cenu Grammy. Klip sa natáčal začiatkom roku 2014 na Ukrajine. Chýbať nebude ani zremastrovaná verzia The Division Bell z roku 2011 na CD disku a bohatá obrazová zložka. Celkový zvuk nahrávky z pôvodných analógových pásov ošetril Doug Sax z The Mastering Lab.


Informácie a fotografie pre redakciu Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová z Parlophone Music.

Súvisiaci interpreti: Pink Floyd