Americká herečka Hailee Steinfeld štartuje hudobnú kariéru. Okrem informácie o podpise zmluvy s vydavateľstvom, ktoré vydá jej debutový album, zverejnila tento týždeň aj vlastnú coververziu piesne Flashlight. Tá je súčasťou hudobnej komédie Ladíme 2 (Pitch Perfect 2), v ktorej si talentovaná tínedžerka zahrala jednu z hlavných úloh.

Singlovú verziu v štúdiu naspievala Jessie J, no vo filme, ktorý je práve teraz aj v slovenských kinách, ju spieva práve Hailee Steinfeld. Stvárňuje totiž nádejnú speváčku Emily uchádzajúcu sa o miesto v skupine Barden Bellas. Vo filme znie Flashlight hneď niekoľkokrát, keďže ide o ústrednú skladbu celej snímky. Spoluautormi piesne sú Sia Furler a Sam Smith, ktorí sú podľa herečkiných slov jej obľúbenými skladateľmi a spevákmi.

Akustická verzia skladby sa na jej novom Youtube kanáli objavila práve v čase, kedy 18-ročná rodáčka z Kalifornie podpísala nahrávaciu zmluvu s vydavateľstvom Republic Records. Na jej zatiaľ nepomenovanej debutovej štúdiovke sa podieľajú napríklad aj Captain Cuts, Harvey Mason alebo The Futuristics. "Hailee je multitalentovaná umelkyňa. Spomedzi jej mnohých darov je jej hlas výnimočný a skvelý. Je úžasné, že sa pripojila k rodine Republic Records," uviedol zástupca vydavateľstva Monte Lipman.


Hailee Steinfeld sa preslávila ako Mattie Ross vo westernovej dobrodružnej dráme Skutočná guráž (2010), kde si ako 13-ročná pod režisérskou taktovkou bratov Coenovcov zahrala po boku hviezd ako Jeff Bridges, Matt Damon alebo Josh Brolin. Snímka jej vyniesla nominácie na cenu BAFTA, Screen Actors Guild Award i Oscara. Okrem toho sa predstavila vo filmoch Romeo & Juliet (2013), Love song (2013), Enderova hra (2013) alebo 3 dni na zabitie (2014). Jej najnovšou veľkou rolou je práve účinkovanie v Ladíme 2 (2015).

Zahrala si tiež trojičky Trinity v novom klipe Taylor Swift - Bad Blood, ktorý sa stal videoklipom s najrýchlejším štartom na Youtube v histórii.

Pozrite si oficiálny videoklip k singlovej verzii skladby Flashlight:


Zdroj: SITA (Billboard.com, archív), Hudba.sk
Foto: Richard Cartwright/Universal Pictures via AP

Súvisiaci interpreti: Jessie J