Americký hudobník Scott Weiland poprel policajné správy, podľa ktorých mal byť od 26. júla vo väzbe za krádež a držbu drog. 46-ročný bývalý člen kapiel Stone Temple Pilots a Velvet Revolver poslal po zverejnení nepravdivých informácií na sociálnu sieť Facebook video z nahrávacieho štúdia.

Vo videu, ktoré hudobník zverejnil na Facebooku mu spoločnosť robili členovia kapely Wildabouts. "Som na turné, píšem a nahrávam nový album. V tomto losangeleskom štúdiu, v ktorom sa práve teraz nachádzame," povedal muzikant a dodal, aby sa fanúšikovia oňho nebáli.

Portál TMZ po zverejnení spomínaného videa informoval úrady, že muž, ktorého väznia, zjavne nie je známy hudobník. Polícia to poprela. Následne však zistili, že zadržaný je v skutočnosti 44-ročný Jason Michael Hurley. Podľa policajnej správy došlo k omylu, keď muž pri zatýkaní uviedol, že je Scott Weiland. Ďalšie detaily zatiaľ nezverejnili, je však zrejmé, že známy hudobník s týmto drogovým prípadom nemá nič spoločné.


Scott Weiland sa narodil 27. októbra 1967 v kalifornskom San Jose. V polovici 80. rokov minulého storočia pomáhal zakladať spomínanú kapelu Stone Temple Pilots, s ktorou pred tým, ako ho v roku 2013 ostatní členovia vyhodili, vydal šesť radových albumov. Spieval aj vo formácii Velvet Revolver, ktorá uviedla na trh štúdiovky Contraband (2004) a Libertad (2007).

Na konte má tiež sólové počiny 12 Bar Blues (1998), "Happy" in Galoshes (2008) či kompilácie The Most Wonderful Time of the Year (2011) a A Compilation of Scott Weiland Cover Songs (2011). V minulosti mal viacero problémov so zákonmi, a to aj vďaka drogám.


Zdroj: SITA (Tmz.com, ukeonline.com, archív)
Foto: Facebook.com/ScottWeiland

Súvisiaci interpreti: Scott Weiland