Aktuálny album populárnej britskej kapely nie je postavený na veľkých rádiových hitoch, no to partii okolo Chrisa Martina vôbec nebráni v nakrúcaní nápaditých a výpravných videoklipov. Tretí v poradí (Midnight do tejto kategórie nespadá) vznikol k intímnej piesni True Love a rozpráva emotívny, priam rozprávkový príbeh so šťastným koncom.

Coldplay si vo videoklipoch k albumu Ghost Stories (recenzia) "ulietavajú" na netradičných love stories z umeleckého prostredia. Kým úspešný singel Magic bol vo svojom vizuáli postavený na mystike iluzionistického cirkusu a dramatickej zápletke so vzťahmi troch osôb, v novinke True Love ide o stretnutie dvoch ľudí, ktorí sú outsidermi spoločnosti, no zároveň sú stvorení jeden pre druhého. Obaja totiž rovnako túžia robiť niečo, v čom podľa bežných štandardov nemajú žiadnu šancu uspieť.

videoklip True Love Zdroj: Youtube

Myšlienka "Nič nie je nemožné" je vyjadrená symbolicky - hlavnými hrdinami sú komicky vyzerajúci "tučkovia", ktorí milujú balet, hoci viac by sa hodili na Sumo zápasy. Hlavné postavy si v krásnej a podmanivej novinke režiséra Jonasa Åkerlunda (nakrútil aj spomínaný klip Magic) zahrali líder kapely Chris Martin a herečka Jessica Lucas, obaja v podivných nadrozmerných nafukovacích kostýmoch.

Postava, ktorú stvárňuje spevák, pracuje ako upratovač v divadle a tajne obdivuje tanečníkov baletu, jeho ženský náprotivok zase neúspešne skúša šťastie na baletnom kastingu. Obaja kvôli svojmu neobyčajnému výzoru musia trpieť rôzne nepríjemné reakcie okolia, napokon sa však vďaka svojej najväčšej vášni stretnú a všetko končí happy endom. Coldplay tak v tomto smere opäť neprekvapili, no video sa rozhodne oplatí vidieť, minimálne vám zlepší náladu počas upršanej soboty.


TIP: Známy hit, ako ho nepoznáte: Vypočujte si Viva la Vida na cimbale a husliach!

Text: Hudba.sk
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Coldplay