Prešovská hudobná formácia ElevenHill si pár mesiacov po vydaní debutového singla vytvorila slušnú základňu fanúšikov a vďaka tanečnému remixu sa jej dostalo pozornosti aj od najpočúvanejších rádií na Slovensku. Teraz sa teší z ďalšieho, celkom nečakaného pokroku na svojej hudobnej ceste v súvislosti so zahraničnými médiami.

Pred niekoľkými mesiacmi sa členovia kapely ElevenHill v spolupráci s producentom Martinom Migašom rozhodli nakrútiť videoklip, ktorý by mal byť založený na jednoduchosti a hlavne by mal vystihnúť emóciu debutového singla Room Of Ghosts. Videoklip bol oficiálne uverejnený a odprezentovaný začiatkom tohto roka a zaznamenal veľmi pozitívne reakcie na sociálnych sieťach, ale napríklad aj v našom článku, hoci sme o klipe informovali medzi prvými v čase, keď mnohí z vás kapelu nepoznali. Dnes má videoklip už vyše 100-tisíc pozretí na Youtube a ešte viac divákov ho uvidí v televízii.

V rádiách zaujal remix, v Nemecku originál

Záujem ďalších slovenských médií - konkrétne Slovenského rozhlasu, ale aj komerčných rádií - vzrástol po tom, ako kapela zverejnila tanečný remix skladby, o ktorý sa postaral Peter Dudák alias Ďuďo z kapely Hex. Teraz sa však kapela môže tešiť aj z opätovne zvýšeného záujmu o pôvodnú blues/folk-rockovú verziu. Do svojho playlistu totiž videoklip zaradila jedna z najväčších hudobných televíznych staníc v Európe - navyše rovno do hlavného vysielacieho času. Ide o hudobnú televíziu Deluxe Music so sídlom v Nemecku, ktorá je jedným z lídrov nielen na európskom, ale aj globálnom trhu.

Klip slovenskej skupiny sa objavil v jej vysielaní až na troch kanáloch - Deluxe, RCKtv a Jukebox. Sledovanosť hlavného kanálu je niekoľko miliónov divákov denne, čo dáva skupine ElevenHill možnosť odprezentovať nielen svoju tvorbu, ale aj Slovensko v globálnom merítku. Premiéra videoklipu sa uskutočnila 21. augusta o 18:30, pričom podľa playlistu televízia Slovákov zaradila do vysielania medzi menami ako Michael Jackson či Foo Fighters.

"Chalanov osobne poznám už niekoľko rokov a produkčne spolupracujeme od vzniku kapely ElevenHill. Táto informácia ma milo prekvapila. Veľmi sa teším, že videoklip zaznamenal úspech a je na kvalitatívnej úrovni svetových interpretov, čoho dôkazom je zaradenie tohto videoklipu do playlistu tejto hudobnej televízie," vyjadril sa k úspechu režisér a producent Martin Migaš. Spevák a líder prešovskej kapely Marián Ferenc ho dopĺňa: "Mám z toho úprimnú radosť a teším sa, že nielen športovci, ale aj hudobníci a hudobné zoskupenia môžu reprezentovať našu krajinu v zahraničí."

Gratulujeme k úspechu, aký sa u nás podarí málokomu, a k už známej úspešnej skladbe pridávame aj novšiu pieseň Society.


Informácie pre Hudba.sk poskytol Branislav Goga zo skupiny ElevenHill.

Foto: Facebook.com/elevenhill