Po Topfeste či Grape zohrá piešťanské letisko svoju úlohu aj na konci leta vďaka tradičnému rodinnému festivalu Lodenica. Ten sa síce nekoná v jeho areáli, ale najväčšia hviezda tohto ročníka Emir Kusturica pristane so svojím lietadlom práve tam. Následne sa presunie do kempingu Lodenica, kde sa postará o veľkú multižánrovú šou.

Záver festivalovej sezóny bude v Piešťanoch naozaj veľkolepý! Už tento štvrtok sa začína festival Lodenica, ktorý ponúkne vášnivé balkánske rytmy, to najlepšie z domácej a českej country scény, ale aj návrat švédskej kapely Middle of the Road na slovenské pódiá po 40 rokoch. Podľa informácií od organizátorov si Emir Kusturica už pripravuje svoje súkromné lietadlo, ktorým o pár dní pristane na piešťanskom letisku. Verí, že s The No Smoking Orchestra publikum dostanú do varu. 

"Už skoro štvrťstoročie sa snažíme robiť ľuďom radosť a sľubujem, že aj v Piešťanoch to bude silné. Slovenské publikum je skvelé. Viete oceniť hudbu, ktorá má melancholický základ a ktorá je temperamentnou kombináciou hudby Južnej Ameriky a rómskych rytmov. Veľmi sa tešíme," pozýva na Lodenicu slávny srbský filmár a hudobník.


Program festivalu sa začína vo štvrtok 25. augusta o 17:00 koncertom kapely Neznámi, no areál Camping Lodenica otvorí svoje brány pre návštevníkov festivalu už v stredu na pravé poludnie. Návštevníkom bude areál k dispozícii až do nedele (27.8.) do 14:00. "Stanovanie v areáli Lodenice je bezplatné a zabezpečili sme aj komfortné parkovanie na vyhradenom parkovisku. Opäť vychádzame návštevníkom v ústrety a pre tých, čo neprídu vlastným autom, sme zariadili kyvadlovú dopravu. Bude premávať od štvrtka 15:00 do nedeľného poludnia medzi Lodenicou a autobusovou aj železničnou stanicou," hovorí organizátor festivalu Dušan Drobný z agentúry Topfest.

Lodenica aj tento rok ponúka perfektnú rozlúčku s letom pre fanúšikovi country, folku, ale aj popu a rocku. Zo stálic domácej a českej scény nebudú chýbať Kamelot, bratia Nedvědovci, Ploštín Punk, IMT Smile, Desmod, Allan Mikušek a ďalší skvelí hudobníci. Skvelý program čaká aj na rodiny s deťmi.

"Už roky sú fanúšikovia zvyknutí, že Lodenica je dokonalý rodinný festival. Sme preto veľmi radi, že sa nám okrem hudobného programu opäť podarilo pripraviť aj super program pre najmenších. Môžu sa tešiť na farmu Humanita Bertu Betáka s westernovými scénkami a indiánskymi stanmi, na školu country tancov, ale tiež na kráľovské mestečko s premietaním filmov o prírode, knižnicou a súťažami. Nafukovadlá a trampolíny sú úplnou samozrejmosťou. Som si istý, že v Piešťanoch sa tento víkend zabaví každý, kto chce," uzavrel Dušan Drobný.

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Redakciu Hudba.sk informovala Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Foto: Jaroslav Novák - www.nvk.sk

Súvisiaci interpreti: Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra