Bratislavská indie-popová kapela Queer Jane má za sebou vystúpenie na Szigete, najväčšom hudobnom festivale v strednej Európe. Z koncertu si okrem vrelého prijatia publikom muzikanti odniesli suvenír v podobe videoklipu k piesni All Is Lost & Everything Is Broken.

Jeho autorkou je mladá dokumentárna režisérka Soňa Maletz, ktorá kapelu sprevádzala počas celého výletu. "Video som postrihala pomerne rýchlo, nakoľko o zábavné momenty nebola na festivale núdza. Jednoducho som kapelu sledovala kamerou a čakala, čo sa stane," hovorí filmárka.

Prečítajte si: Rekordná návštevnosť a top koncerty: Sziget si zapísal najsilnejší ročník v histórii


Kapelu Queer Jane založil v roku 2012 skladateľ, gitarista a spevák Vlado Nosáľ, ktorý nedávno zaujal aj spoluprácou s legendárnou americkou kapelou The Brian Jonestown Massacre. V Queer Jane ho dopĺňajú basgitarista Lukáš Valter a bubeník Adam Jánoš. Pesničková tvorba kapely má korene v hudbe zo šesťdesiatych rokov, ale tiež v country či punku.

Skladba All Is Lost & Everything Is Broken pochádza z debutového albumu tria Flowerville (2015). Ten kapele priniesol tri nominácie v longlistoch na tohtoročných Radio_Head Awards. Najbližšie môžete Queer Jane vidieť 8. septembra v Prešove v Christianii a 9. septembra v Košiciach v Tabačke.

Informácie pre Hudba.sk poskytla skupina Queer Jane.

Foto: Dávid Hanko