Americká noisepopová formácia Sleigh Bells zažalovala speváčku a herečku Demi Lovato za údajné porušenie autorských práv. Dvadsaťštyriročná interpretka sa mala dopustiť plagiátorstva na bonusovej skladbe Stars z jej najnovšieho albumu Confident (2015).

Duo v zložení Alexis Krauss a Derek Edward Miller tvrdí, že speváčka a producenti Rami Yacoub a Carl Falk okopírovali značnú časť ich piesne Infinity Guitars. V žalobe uvádzajú, že Stars obsahuje kombináciu tlieskania a zvukov basového bubna (kopák), ktorá sa výrazne podobá tej z ich singla z roku 2010. Požadujú preto bližšie nešpecifikované odškodné a aby Lovato, Yacoub a Falk natrvalo prestali šíriť, distribuovať, predávať či inak využívať skladbu Infinity Guitars.

Spomínaní producenti reagovali na žalobu, pričom popreli, že by sa dopustili porušenia autorských práv. "V piesni Stars od Demi Lovato sme nepoužili žiadne sample," uviedli v spoločnom vyhlásení, pričom poznamenali, že Lovato nemala nič spoločné s produkciou a na skladbe sa podieľala iba sčasti.


Sleigh Bells vydali v roku 2010 debutový album Treats so spomínaným singlom Infinity Guitars. Druhú štúdiovku Reign of Terror uviedli na trh v roku 2012 a dostali sa s ním na 12. priečku v americkom albumovom rebríčku Billboard 200. Zatiaľ poslednú nahrávku predstavili v roku 2013 a má názov Bitter Rivals. Na konte majú aj EP Sleigh Bells (2009). V roku 2014 vystúpili na festivale Bažant Pohoda v Trenčíne.

Demi Lovato sa preslávila účinkovaním vo filmoch Camp Rock (2008) či Ako chrániť princezné (2009). Ako speváčka vydala albumy Don't Forget (2008), Here We Go Again (2009), Unbroken (2011), Demi (2013) a spomínaný Confident (2015), pričom s druhým menovaným dobyla americký rebríček Billboard 200. V rokoch 2012 a 2013 pôsobila ako porotkyňa v americkej verzii súťaže The X Factor.

Zdroj: SITA (bbc.co.uk, archív)
Foto: Facebook.com/sleighbells

Súvisiaci interpreti: Demi Lovato, Sleigh Bells