Česká formácia Support Lesbiens a fínska kapela Waltari v novembri vyrazia na spoločné turné, v rámci ktorého navštívia dvanásť českých miest. Okrem iného zavítajú do Prahy, Brna, Ostravy, Zlína, Pardubíc či Karlových Varov.

"Waltari poznám už viac ako dvadsať rokov a aj keď vždy boli tvrdšou kapelou než my, páči sa mi ich široký štýlový záber. Myšlienku spoločného turné tak iba podporilo stretnutie s ich klaviristom, ktorý sa prišiel pozrieť na krst nášho ostatného albumu," uviedol Hynek Toman, gitarista Support Lesbiens.

Práve skladby zo spomínanej nahrávky, ktorá nesie názov Leave A Message +420 602 30 30 35, by mali tvoriť jadro koncertného programu nadchádzajúceho turné. Okrem nich by však mali zaznieť aj piesne ako Sweet Little Something, Cliché či Twice Shy.

Do začiatku koncertnej šnúry plánuje skupina ešte zverejniť videoklip k novej skladbe Mr. Zero a zároveň vydať záznam akustického koncertu, ktorý odohrala pre projekt G2 acustic stage hudobnej stanice Óčko. Vystúpenie, ktoré vyjde na CD i DVD, ozvláštnila herečka a moderátorka Iva Pazderková hrajúca na ukulele, speváčka Katarína Landlová a perkusionista Tokhi.


Českým publikom obľúbená pätica Waltari z Helsiniek je známa kombinovaním rôznych hudobných žánrov. Do dnešného dňa vydala táto formácia devätnásť rôznych albumov, kompilácií i EP nahrávok. Okrem iného spolupracovala s viacerými symfonickými orchestrami a dokonca aj s Fínskym národným baletom.

Do Českej republiky, ktorú podľa vlastných slov vnímajú ako svoj druhý domov, po prvýkrát zavítali tesne po revolúcii. Od tej doby tam odohrali desiatky koncertov a nadviazali spoluprácu s viacerými domácimi interpretmi, ako napríklad s Lenkou Dusilovou či formáciou Wohnout. Waltari v súčasnosti dokončujú nový album, ktorý by sa na trhu mal objaviť v januári budúceho roka.


Waltari a Support Lesbiens tour 2014:

15.11. - Pardubice, ABC Klub
16.11. - Písek, KD Písek
17.11. - Zlín, Masters of Rock café
18.11. - Praha, Rock Café
21.11. - Most, KD Meduza
22.11. - Jablonec nad Nisou, Woko Music Club
23.11. - Plzeň, KD Šeříkovka
27.11. - Brno, KC Semilasso
28.11. - Karlovy Vary, Lidový dům
29.11. - Krnov, Kofola Music Club
03.12. - Ostrava, DK Akord
04.12. - České Budějovice, Art IGY

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Kateřina Dedková, PR manažérka Support Lesbiens.

Foto: Petr Kurečka

Súvisiaci interpreti: Support Lesbiens, Waltari