Americký hudobník, dídžej a spevák Moby nahral v spolupráci s vokálnym súborom Void Pacific Choir album These Systems Are Failing. 14. októbra príde na pulty predajní v podobe CD, 18. novembra si ho budú môcť zakúpiť aj priaznivci vinylových platní.

Najnovšou ochutnávkou je pesnička s názvom Are You Lost in the World Like Me?, v ktorej sa miešajú rôzne zaujímavé prvky. Nájdeme v nej aj odkaz na Davida Bowieho. "Cítite sa slobodní v systéme, ktorý zlyhal?" pýta sa Moby v refréne po tom, ako zaznie jeho titulná otázka: "Tiež ste stratení v tomto svete rovnako ako ja?"


Album so silným odkazom
 
Nahrávka These Systems Are Failing bude obsahovať celkovo deväť skladieb, z ktorých hudobník predtým predstavil piesne Don't Leave Me a The Light Is Clear in My Eyes. K prvej menovanej Moby nedávno zverejnil videoklip, ktorý ukazuje necitlivé nakladanie so zvieratami. Jeho spoločenská angažovanosť sa teda zvyšuje, zostáva len počkať si, či budú rovnako angažované aj jeho ďalšie pesničky na novom albume o zlyhávaní systému.

Niečo naznačuje aj ďalšie čerstvo zverejnené video - manifest s hovoreným slovom, v ktorom Moby kriticky komentuje vzťah ľudí k prírode. "Vytvorili sme si veľké mestá, priemysel a systémy. Tieto systémy nás mali chrániť, no namiesto toho znečisťujú naše ovzdušie a vodu. Tieto systémy nám mali slúžiť, no namiesto toho nás zabíjajú," hovorí 51-ročný rodák z New Yorku, ktorý okrem toho zverejnil aj trailer albumu.


Tracklist albumu These Systems Are Failing:

1. Hey Hey 
2. Break.Doubt 
3. I Wait for You 
4. Don't Leave Me 
5. Erupt + Matter 
6. Are You Lost in the World Like Me? 
7. A Simple Love 
8. The Light Is Clear in My Eyes 
9. And It Hurts

Ochutnávka albumu v podobe trailera:


Moby, vlastným menom Richard Melville Hall, má na konte albumy Moby (1992), Ambient (1993), Everything Is Wrong (1995), Animal Rights (1996), Play (1999), 18 (2002), Hotel (2005), Last Night (2008), Wait For Me (2009), Destroyed (2011), Innocents (2013) alebo Long Ambients 1: Calm. Sleep. (2016). Medzi jeho úspešné single patria napríklad Natural Blues, Porcelain, We Are All Made of Stars, In This World alebo Lift Me Up. Je príbuzným zosnulého amerického spisovateľa Hermana Melvilla, autora románu Biela veľryba (1851). 

Prečítajte si: Len pre silné povahy: Moby vám v novom klipe povie krutú pravdu o utrpení zvierat

Zdroj: RollingStone.com, SITA, leh
Foto: Jessica Dimmock - Moby.com

Súvisiaci interpreti: Moby