Osem rokov hibernácie sólovej kariéry Gwen Stefani je minulosťou. Líderka kapely No Doubt, módna ikona a popová bádateľka v pondelok nečakane vydala nový sólový singel Baby Don’t Lie, ku ktorému o deň neskôr predstavila aj pestrofarebný videoklip. Pieseň sa bude nachádzať na jej treťom albume, ktorý by mal vyjsť v decembri.

Na sviežej ochutnávke nového albumu, ktorá hneď v prvých dňoch upútala pozornosť hudobnej obce, spolupracovala Gwen Stefani s producentami Bennym Blancom, Ryanom Tedderom a Noelom Zancanellom. Ide o rytmický popový singel podporený modernými zvukmi syntetizátorov. Znie chytľavo a na súčasné pomery v pop music maximálne nekontroverzne. V porovnaní so svojimi rovesníčkami v hudobnej branži ako sú napríklad Shakira či Jennifer Lopez totiž Gwen Stefani nestavila na odhalené pozadia ani vábivú ženskú erotiku. Nový singel a zároveň aj chystaný album tak propaguje "iba" psychedelickým farebným videoklipom na štýl pop artu a svojím nestarnúcim imidžom.

Iróniou je, že možno práve preto čísla zhliadnutí na Youtube nenabiehajú až tak rýchlo - za dva dni od zverejnenia sa počet videní pohybuje okolo 750-tisíc. Práve to však môže byť devízou Gwen - vedieť zaujať bez odhaľovania sa v už beztak príliš úpadkovej popovej sfére. O samotné video sa postarala režisérka Sophie Muller, ktorá je dlhoročnou spolupracovníčkou Gwen. V minulosti režírovala sedem klipov No Doubt a šesťkrát stála za kamerou pri klipoch speváčkiných sólových skladieb. 


Nový album s tými najlepšími

Tretia sólová doska, ktorej vydanie je naplánované na posledný mesiac tohto roku, zatiaľ ešte nemá stanovený názov. Už teraz sú však známe mená, ktoré sa na nahrávke budú podieľať. Potvrdený je už song s Pharrellom Williamsom s názvom Spark the Fire (ktorý bude pravdepodobne ďalším zverejneným singlom)Podľa magazínu Rolling Stone by na nový album mali prispieť aj v súčasnosti veľmi populárna Charli XCX a taktiež producent a dídžej Calvin Harris. Hlavné producentské slovo by mal napokon mať už spomenutý Benny Blanco.

Zlodejka Gwen? 

Čo Gwen na cti nepridá (ale spraví jej skvelú reklamu) sú obvinenia z plagiátorstva, ktoré sa začali internetom šíriť už po niekoľkých hodinách od zverejnenia singla Baby Don’t Lie. Nová pieseň sa vraj podozrivo podobá na song Heartbreak Free od švédskej popovej interpretky Ji Nilsson.

Stredné tempo a melódia hlavného synth leitmotívu majú skutočne spoločné prvky so spomínanou piesňou, tvorivý tím okolo Gwen Stefani sa však k obvineniam zatiaľ nijako nevyjadril. Naopak, modrovlasá speváčka, ktorá vo Švédsku debutovala práve tento rok, sa na svojom Twitteri s nadhľadom spýtala fanúšikov, či s výčitkami voči 45-ročnej speváčke súhlasia. Zatiaľ to teda vyzerá tak, že ide o skvelú reklamu pre obe strany.

Pre posúdenie si vypočujte aj singel Heartbreak Free:


Text: Hudba.sk (zdroj: Rollingstone.com, Ryanseacrest.com, Music.yahoo.com)
Foto: facebook.com/gwenstefani

Súvisiaci interpreti: Gwen Stefani