Aj novodobá ikona R&B vie odhodiť zábrany a poriadne sa odviazať. Ukazuje to vo svojom videoklipe k novinke 7/11 z reedície albumu, ktorý vydala bez akejkoľvek propagácie minulý rok. Speváčka s najvyšším počtom ocenení Grammy sa spolu s jej tanečníčkami blázni na hotelovej izbe, pričom nedbá na svoj výzor či poriadok okolo seba.

Beyoncé prekypuje kreativitou. Po tom, ako vlani v decembri prekvapujúco vydala svoj eponymný album a ku každej skladbe z neho nakrútila vysoko kvalitné video, prichádza opäť s niečím novým. Tentoraz v kontraste s perfekcionizmom jej vlastným stavila na amatérske zábery plné prirodzenosti, jednoduchosti a otvorenosti. Videoklip k jednému z bonusov platinovej edície vizuálneho albumu pritom zverejnila rovnako neohlásene ako spomínaný album a opäť jej to vyšlo - za necelé dva dni má vyše 10 miliónov zhliadnutí a je viac ako isté, že toto číslo bude ešte rapídne rásť.

V klipe ku skladbe 7/11 totiž ukazuje, ako to vyzerá, keď sa Queen Bey trochu "spustí". Veselý videoklip pripomínajúci skôr virálne video zobrazuje 34-ročnú mamičku Blue Ivy ako dievča v puberte. Predstiera telefonovanie s chodidlom namiesto mobilu, jaší sa s fénom v kúpeľni a predvádza bezchybné twerkovanie. To všetko za spoločnosti niekoľkých "kamarátok", resp. tanečníčok.

Hoci sa podľa videa môže javiť, že Beyoncé v súkromí žije ako chlieve, je očividné, že ide o štylizované zábery natočené v hotelovom apartmáne. Nezabudla pritom ani na vianočný stromček. Video plné uvoľnenej zábavy možno vnímať ako reakciu na kritiku jej prílišného dbania na svoj mediálny imidž. Tu konečne ukázala, že jej dokáže byť úplne jedno, kto si čo o nej myslí. Hláška "I woke up like this" z feministickej hymny ***Flawless by sa perfektne hodila práve k tomuto videu.


Autor: Marek Majzon
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Beyoncé