Akoby erotiky už beztak nebolo v hudobnom priemysle dosť. Kým Rihanna nateraz v tomto smere odpočíva, náhradu poskytujú umelci, ktorých oslovili k spolupráci na soundtracku filmu 50 odtieňov sivej (50 Shades of Grey). S blížiacim sa dátumom jeho premiéry zverejnili dva nové klipy, ktoré odkrývajú viac než len vášnivé zábery zo snímky.

Hviezdny soundtrack k filmu 50 odtieňov sivej je už známy a propagujú ho hneď dva single. Aj keď prvýkrát očaril fanúšikov trilógie remix singla Crazy In Love od Beyoncé, ktorý sprevádza prvý trailer k snímke, oficiálny soundtrack propagujú "bok po boku" nové piesne popovej speváčky Ellie Goulding a R&B speváka The Weeknd. Obaja tento týždeň ponúkli aj príslušné videoklipy.

Inšpirácia expriateľom?

Rozprávkovo začína videoklip krehko vyzerajúcej Ellie Goulding. Štvorminútový vizuál k skladbe Love Me Like You Do, ktorú spoluprodukovali Max Martin (Taylor Swift, Katy Perry) a perzský dídžej Ali Payami, začína tým ako sa 28-ročná Britka poneviera po zdanlivo opustenom honosnom sídle. Napokon vila postupne naberá na živote a Ellie sa v ňom dokonca roztancuje na plesový štýl. Všetky tieto zábery sú popretkávané úryvkami dlho očakávaného kinotrháku. Z nich niektoré verejnosť ešte nemala šancu vidieť.

Hudobné video, ktoré malo premiéru vo štvrtok, režírovala Georgia Hudson (Klaxons - There Is No Other Time). Od nej si interpretka aktuálneho hitu Outside doslova vyžiadala, aby mohla v klipe tancovať. "Fascinoval ma plesový tanec, tak som sa spýtala: 'Môžem v tom, prosím, robiť nejaký tanec?' a dovolili mi to. Je tam muž menom Charlie a máme spolu niekoľko naozaj zmyselných momentov. Je to v prekrásnom dome. Myslím, že je to jedno z mojich najobľúbenejších videí," povedala v rozhovore s britským rádiom Capital FM.

Paradoxom je, že v minulom roku dominoval rebríčkom hit Eda Sheerana, speváčkinho expriateľa, ktorý svoj videoklip k singlu Thinking Out Loud založil rovnako ako ona na plesovom tanci.


Dakota Johnson sa zžila so svojou rolou

O deň skôr mal premiéru videoklip speváka The Weeknd. Na rozdiel od Ellie je ten jeho oveľa pikantnejší a šteklivejší. Dôvodom je možno fakt, že o video k Earned It sa postarala Sam Taylor-Johnson, režisérka adaptácie knihy 50 odtieňov sivej. "Cítim akoby bola moja hudba a ten film perfektnou kombináciou. Keď počúvate môj album, hoci aj dávnejšiu tvorbu, je to ako 50 odtieňov sivej," cituje Kanaďana Jonalisblog.com. To vysvetľuje, prečo sa na soundtracku k filmu nachádza ešte jedna jeho skladba Where You Belong.

Štyri a pol minútový klip zobrazuje speváka užívajúceho si peepshow veľmi siedmich sporo odetých žien. Tie sú oblečené (resp. vyzlečené) v sadomasochistickom štýle, nechýbajú ani bičíky. Ku koncu do "deja" vstupuje aj hviezda filmu Dakota Johnson. Predstaviteľka hlavnej postavy - novinárky Any - vo videu visí zo stropu, odetá len v spodnom prádle telovej farby a zviazaná spôsobom shibari. Mimochodom, zdá sa, že japonské umenie zväzovania, ktoré je v rámci BDSM komunity obľúbenou sexuálnou praktikou, si razí svoju cestu do mainstreamu už po druhýkrát v krátkom čase. Len pred pád dňami sa na svetlo sveta dostal klip, v ktorom sa takto nechala zviazať britská speváčka FKA twigs.


Soundtrack k filmu 50 odtieňov sivej vychádza 15. februára, teda deň po oficiálnej premiére filmu. Okrem Beyoncé, Ellie Goulding a The Weeknd naňho svojimi skladbami prispeli aj Sia, Annie Lennox či The Rolling Stones. Viac sa dočítate TU.

Autor: Marek Majzon
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Ellie Goulding, The Weeknd