Slovenská skupina Jeno's Brothers sa po vydaní druhého albumu Colours a zverejnení videoklipu k zimnému singlu If You Try pripravuje na menšie koncertné turné. V rámci neho mladých hudobníkov z Humenného čakajú v marci vystúpenia v Banskej Bystrici, Žiline, Košiciach a Prešove.

Kapelu Jeno's Brothers tvoria štyria súrodenci Jeňovci - Lukáš, Matúš, Jozef a Monika. Ako prezradil v rozhovore pre agentúru SITA spevák a gitarista Lukáš, k hudbe majú blízko už odmalička. "Od šiestich rokov sme všetci chodili na umeleckú školu, neskôr sme študovali na konzervatóriách a hudobných vysokých školách, takže s hudbou sme v spojení celý život a postupne sa to vyvinulo do tej podoby, v ktorej je to teraz. Skladali sme si doma veci, a keď sme mali asi pätnásť, začala sa formovať kapela," priblížil Lukáš. Hranie so súrodencami je podľa neho podobné, ako keď kapelu založia dobrí kamaráti. "Niekedy sa hádame, ale máme sa radi a vieme sa dohodnúť," uviedol.

Na margo hudobného štýlu uviedol, že kapela sa žánrovo nevyhraňuje: "Neradi sa niekam zaraďujeme, nie sme ani depkári, ani rýdzo funky kapela. Naša hudba je z väčšej časti tanečná, ale máme v repertoári aj pomalšie popové skladby, dokonca aj rockovú pesničku. Sme takí multižánroví a chceme robiť hlavne pozitívnu hudbu."

Prečítajte si: Jeno's Brothers majú nový album, pokrstil ho Martin Husovský


Okrem avizovaného turné by kapela chcela v dohľadnej dobe vydať i ďalší singel s videoklipom. "Z nového albumu sme zverejnili už videoklipy k prvým dvom pesničkám a do leta by sme chceli dať von ďalší - ku skladbe International Grooving. To bude opäť tanečný singel, tá pesnička je taká recesia a spievame v nej v troch jazykoch - slovensky, česky a francúzsky. Teraz sa však naplno sústredíme na nadchádzajúce koncerty," dodal.

Na marcovom turné vystúpia Jeno's Brothers na jednom pódiu s ďalšími kapelami. "V dnešnej dobe je to výhodné hlavne z ekonomického hľadiska, preto sme sa rozhodli spojiť sa. V Košiciach a Prešove si zahráme s King Shaolin, okrem nich budú s nami v Košiciach vystupovať aj The Parentals a v Prešove Komajota. V Žiline vystúpime s miestnymi kapelami Blue BeatQuepaso. Každý koncert bude úplne iný, bude to zaujímavé," uzavrel Lukáš. 

Termíny koncertov Jeno's Brothers:

21. 3. - Banská Bystrica, Jazz klub 12
22. 3. - Žilina, Klub Kolečko
24. 3. - Košice, Kulturpark
25. 3. - Prešov, Wave Club

Zdroj: SITA
Foto: Maruška Jeňová