Nová slovenská indie popová skupina Tolstoys zverejnila nový singel, ktorý je zároveň jej prvým oficiálnym videoklipom. Pieseň s názvom Agapé má spolu s vizuálom navodiť nostalgickú atmosféru, ktorú obohacuje citlivý prejav speváčky Ely.

Jemný akustický začiatok piesne sa postupne rozvíja do prepracovaných melódií a skladba doznieva s povznášajúcimi a zároveň upokojujúcimi zborovými vokálmi. V texte Agapé sa skrýva príbeh, ktorý sa odohráva vo vnútri každého z nás. Je o zmenách, o tom, ako sa dobré dni striedajú so zlými, ale aj o tom, že pravá láska prečká aj tú najdlhšiu zimu. Zvuk dopĺňa vizuál založený na pastelových farbách, ktorý vytvorili šikovní mladí filmári Gregor Valentovič (réžia) a Igor Smitka (kamera).


Tolstoys je mladá skupina, ktorá pôsobí na hudobnej scéne zhruba jeden rok. Za tento čas stihla osloviť viacerých fanúšikov minimalizmu a dreampopu, čo sa prejavilo v nemalom počte koncertov a v úspechoch v hitparáde Osmička na Rádiu_FM, kde sa debutový singel Right Choice drží už osem týždňov. Zostavu kapely tvoria Ela Tolstova (spev), Pavol Rehák (klavír), Matej Herceg (bicie), Michal Smetana (kontrabas, basgitara) a Frederika Camastra (husle).

Kapela sa aktuálne rozhodla namiesto plánovaného EP vydať rovno celý album, na ktorom v súčasnosti pracuje. Vyjsť by mal už na jeseň tohto roku pod hlavičkou vydavateľstva Slnko records. Ešte predtým skupina zverejní svoj tretí singel. Na jar čaká kapelu niekoľko koncertov mimo hlavného mesta - v piatok 21. apríla sa predstaví v KC Diera do sveta v Liptovskom Mikuláši a 22. apríla v trenčianskom klube Stejdž spolu s hosťami Tomášom Hafnerom a miestnou kapelou Ticho.

Text: Hudba.sk (zdroj: Tolstoys)
Foto: Youtube