Mustelide - vlastným menom Natalia Kunitskaya - je speváčka, autorka piesní a producentka pochádzajúca z Minska, nového východoeurópskeho centra elektronickej a experimentálnej popovej hudby. Na domácej hudobnej scéne je považovaná za špičku, v roku 2014 získala cenu ako najlepšia sólová umelkyňa.

Jej debutový album Secret bol vyhlásený za najlepší album roka v kategórii indie popovej a elektronickej hudby. Druhý album SPI vyšiel v apríli 2016 a v bieloruských iTunes rebríčkoch sa okamžite ocitol na top priečkach.  Do Bratislavy príde Mustelide zahrať po prvýkrát už 6. apríla. Vystúpi v klube The Peach.


Počas svojich live vystúpení pracuje Mustelide s dvoma syntetizátormi, grooveboxom a samplerom, ktoré dopĺňa o jemný spev vo svojom rodnom jazyku. Jej hudba znie moderne a atraktívne exoticky. Éterické vokály, tajomná ale priateľská atmosféra a vesmírne znejúce zvuky tvoria dokopy zaujímavé umelecké sólové vystúpenie, počas ktorého máte možnosť vstúpiť do vnútorného sveta Mustelide.           

Tvorbu Mustelide poznajú aj na západe, jej skladby sa ocitli v rebríčkoch rádia SomaFM v San Franciscu, pesnička SPI sa dostala na britskú kompiláciu Touched 3. V posledných dvoch rokoch vystupovala na festivaloch Reeperbahn Festival v Hamburgu, Tallin Music Week, MENT Ljubljana, Music & Media Fínsko, Vilnius Music Week, Moscow & St. Petersburg Music Week, Jetlag Festival USA a mnohých ďalších zahraničných showcase podujatiach.            

Informácie redakcii Hudba.sk poskytla Daniela Grečnerová, PR manažérka Tootoot Live Promotion. 

Foto: PR