Anglická kapela The The vydá skladbu You Can't Stop What's Coming. Sedempalcový singel sa dostane na trh 22. apríla v rámci Record Store Day a pôjde o prvý singel kapely po 10 rokoch.

Na novinke sa podieľali spevák Matt Johnson, ktorý je v súčasnosti jediným oficiálnym členom kapely, niekdajší gitarista skupiny Johnny Marr (ex-The Smiths) a ďalší Johnsonovi bývalí spoluhráči Zeke ManyikaJames Eller. O sprievodné vokály sa postarala Meja Kullersten, na bicích hral Chris Whitten a na klávesoch Iain Berryman.

Kapela The The vznikla v roku 1979 a pôsobilo v nej už množstvo hudobníkov. Spomínaný Johnny Marr bol v zostave v období 1988 až 1994 a nahral s ňou úspešné albumy Mind Bomb (1989) a Dusk (1993). Obe nahrávky sa v UK Charte dostali do Top 5.

The The vydali okrem toho aj štúdiovky ako Soul Mining (1983), Infected (1986), Hanky Panky (1995) alebo NakedSelf (2000). Na konte majú aj niekoľko kompilácií či single ako This Is the Day, Heartland, Infected, The Beat(en) Generation alebo Dogs of Lust


Zdroj: SITA (Pitchfork.com, archív)
Foto: Gilles Toucas - Johnny-marr.com