Jay Z je s majetkom v hodnote 520 miliónov dolárov podľa magazínu Forbes aktuálne tretím najbohatším hip-hopovým interpretom. Producent Chauncey Mahan si preto asi povedal, že Jiggovi 100-tisíc dolárov veľmi chýbať nebude. Túto sumu si totiž údajne vypýtal za vrátenie mastrov niektorých jeho starších skladieb, ktoré mal ukradnúť. Celý prípad rieši polícia ako pokus o vydieranie.

Spomínané mastre niektorých skladieb z albumov Vol. 3... Life And Times Of S. Carter a The Dynasty: Roc La Familia, ktoré Jay Z vydal na prelome tisícročí, majú hodnotu 15 až 20 miliónov dolárov. Doteraz sa pritom považovali za stratené. Chauncey Mahan, ktorý ich mal od roku 2002, údajne chcel za ich vrátenie 100-tisíc dolárov, v opačnom prípade ich chcel vydražiť. Minulý týždeň sa mal stretnúť s Jiggovými zástupcami, no namiesto toho ho zatkla polícia. Mahan následne na výsluchu poprel, že by nahrávky ukradol, pričom tvrdí, že o ich uskladnenie ho požiadali predstavitelia Def Jamu, kde Jay Z v tom čase pôsobil. O peniaze podľa svojich slov požiadal, lebo si už nemohol dovoliť platiť za uskladnenie nahrávok. Mahana po výsluchu síce prepustili, polícia však prípad naďalej vyšetruje a Jay Z podal na producenta žalobu.

Hudobné novinky

Pri príležitosti Record Store Day vydal label Coalmine Records singel Get Down, ktorý nahral Pharoahe Monch. O produkciu sa postaral Austrálčan M-Phazes a skrečmi prispel DJ Revolution. Skladba sa bude nachádzať aj na kompilácii Unearthed, ktorá vyjde 13. mája v rámci osláv desiateho výročia založenia spomínaného vydavateľstva.

Pharoahe Monch feat. DJ Revolution - Get Down

¡Mayday! si pripomenuli minulotýždňové prvé výročie bombového útoku na bostonskom maratóne zverejnením videa k skladbe Marathon Man, ktorá je inšpirovaná práve touto smutnou udalosťou. Track pochádza z ich vlaňajšej štúdiovky Believers.

¡Mayday! - Marathon Man

Od ¡Mayday! tu máme tento týždeň ešte jednu novinku. Táto floridská formácia totiž momentálne pripravuje spoločný album s Mursom, ktorý ponesie výstižný názov ¡MursDay!. Prvou ochutnávkou ich spolupráce je krátky, no veľmi energický singel Tabletops.

Murs & ¡Mayday! - Tabletops

Homeboy Sandman predstavil druhé video z tohtoročného EP White Sands, ktoré kompletne produkoval Paul White. Po Bad Meaning Good sa vizuálu dočkala vec s názvom Fat Belly, v ktorej sa Boy Sand venuje jedlu. Samotný klip vznikol v Londýne a dokonale vystihuje obsah skladby.

Homeboy Sandman - Fat Belly

S novým klipom sa prihlásil aj Termanology. Ten by mal onedlho vydať EP s názvom Más G.O.Y.A., ktoré je pokračovaním jeho vlaňajšieho albumu G.O.Y.A. (Gunz Or Yay Avaliable). Na novinke sa bude nachádzať aj track The Mecca s hosťujúcim Reksom, pričom práve k tejto skladbe vzniklo aj video.

Termanology feat. Reks - The Mecca

Štyridsaťtriročný veterán Scarface sa šesť rokov po albume Emeritus vracia na scénu s novou štúdiovkou, ktorá dostala názov Deeply Rooted. Tá by mala vyjsť v lete, pričom prvým singlom z nej je skladba No Problem, ktorá má už aj klip.

Scarface - No Problem

O novom albume Ashera Rotha s názvom RetroHash sme už písali niekoľkokrát. Od utorka je novinka konečne vonku, pričom Asher ešte tesne predtým predstavil jednu ochutnávku v podobe skladby Last Of The Flohicans. Tú, rovnako ako celý album, produkovali Blended Babies.

Asher Roth feat. Major Myjah - Last Of The Flohicans

Na záver si dáme ešte niečo od Seana Pricea, i keď tentoraz ide "iba" o hosťovačku. O tú ho do skladby Silent Murder požiadal nie príliš známy brooklynský rapper menom Innocent?, pričom okrem Seana v tracku rapuje aj Ruste Juxx. Ich spolupráca sa dostala von priamo prostredníctvom videa.

Innocent? feat. Ruste Juxx & Sean Price - Silent Murder

Autor: Miguel Mitchél
Foto: Matt Sayles/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Homeboy Sandman, Jay-Z