Už 20. júna zažijú fanúšikovia v Holíči megakoncert Elánu. Okrem rockovej legendy sa návštevníci môžu tešiť aj na zaujímavých hostí. Prvýkrát naživo odznie duet s víťazkou Hlasu Česko Slovenska Lenkou "Lo" Hrůzovou.

"Zahráme koncert s obrovským nasadením a materiálnym vybavením. Bude to šou na európskej úrovni s miliónmi svetiel a všetkými vecami, ktoré si šoubiznis vyžaduje. Mne síce stačí jedno biele svetlo, aparatúra a publikum, nič iné nepotrebujem, ale ľudia dostanú to, čo chcú. Budeme hrať čo to dá, lebo publikum milujeme. Na naše koncerty príde vždy toľko ľudí, koľko sa zmestí. Doteraz to tak bolo a do Holíča sa 100-tisíc zmestí, tak dúfam, že sa ich tam toľko zíde," prezradil Jožo Ráž, spevák a frontman kapely Elán.

Fanúšikovia rockovej legendy sa môžu okrem ohromujúcej šou a nestarnúcich hitov tešiť aj na zaujímavých hostí. Na megakoncerte odznie po prvýkrát naživo jedinečný duet s víťazkou Hlasu Česko Slovenska Lenkou "Lo" Hrůzovou. "Lo Hrůzová so mnou zaspieva pieseň Neodchádzaj. Bude to pre ľudí výborný bonbónik, pretože skladba je veľmi úspešná. Ja som na duety nikdy nebol. Hoci chcú všetci so mnou spievať, ja to nechcem. Ale keď som videl Lo v speváckej súťaži, hneď som pochopil, že toto áno. Tak som jej zavolal a nahrali sme super pesničku. Plánujem s ňou spolupracovať aj ďalej. Je to vynikajúca speváčka," zdôraznil Jožo Ráž.

"Ak by s ňou spolupracoval nejaký profesionál, môže jej pomôcť stať sa veľkou hviezdou," dodal 60-ročný rodák z Bratislavy. Zároveň prezradil, že v roku 2016 Elán vydá ďalší album. 


Hudobná legenda zahrá počas 100-minútového vystúpenia výber toho najlepšieho zo 40-ročnej tvorby. Fanúšikovia kapely, ktorá má na konte štyroch československých a osem slovenských Zlatých slávikov, sa môžu tešiť na megahity ako Aj keď bez peňazí, Ôsmy svetadiel či Sestrička z Kramárov a mnoho ďalších. Publikum nabijú obrovskou energiou aj nové skladby z albumu Živých nás nedostanú. Na koncerte vystúpia v rámci rozšírenej koncertnej zostavy Elánu aj traja hudobníci na dychové nástroje.

"Milujem energiu, ktorú dáva publikum. To sa nedá nijako inak získať. A my im tiež dáme, čo môžeme. Okrem súčasnej kapely s nami vystúpia traja noví 'dychári'. Je to pre mňa veľmi pozitívne, lebo ja dychové nástroje zbožňujem," uzavrel Jožo Ráž. Elán hrá v zostave Jožo Ráž (spev, basová gitara), Jano Baláž (sólová gitara, spev), Vašo Patejdl (klávesy, spev), Peter Farnbauer (gitara), Ľubo Horňák (klávesy), Boris Brna (bicie). Dychovú sekciu tvoria Richard Šimurka (saxofón, flauta), Martin Haas (trombón) a Samo Šimek (trúbka).

Letisko v Holíči je už niekoľko rokov dejiskom československého festivalu Cibula Fest. Každoročne sem prichádzajú 10-tisíce ľudí zo Slovenska aj Čiech, pretože sa nachádza v tesnej blízkosti hraníc medzi obomi krajinami. 

Prečítajte si: Program Cibula Festu sa rozrastá: Prídu Wanastowi Vjecy, Walda Gang aj Švihadlo

Vstupenky na Elán:  Predpredaj.sk


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z Propaganda House.

Súvisiaci interpreti: Elán