Nová pop-rocková kapela na slovenskej scéne sa po dvoch rokoch existencie hlási o pozornosť so svojím prvým albumom. Jeho vydanie začiatkom mája sprevádzalo aj uvedenie nového videoklipu k piesni Umlčať ma skús. Debut pokrstila kapela počas svojho koncertu vo fanzóne Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji v Ostrave.

Skupinu Ewelin založil začiatkom roka 2013 v Bratislave gitarista, spevák, skladateľ a textár Ladislav Vajda spoločne s bratom Ivanom (basgitara) a bubeníkom Robom Šuchom (bicie). Debutový album Audiopilot, ktorého krstným otcom sa stal frontman kapely Desmod Mário "Kuly" Kollár, skupina nahrala v dvoch štúdiách na Slovensku, obsahuje osem skladieb so slovenskými textami a produkčne sa na ňom podieľali známi hudobníci Jimi Cimbala (Metropolis) a Peter "Sanchez" Saniga (BijouTerrier).

Videoklip k pilotnému singlu Umlčať ma skús sa natáčal v podzemnej garáži jedného z bratislavských obchodných centier. Klip je doplnený o vojnové prestrihy, ktoré podľa slov členov kapely ideálne zapadli do kontextu samotnej skladby. "Slovenská spoločnosť bola v čase, keď pieseň vznikla, zmietaná kauzou Gorila a ja som si začal jednoducho zapisovať myšlienky, až kým vznikol text. Hudba a akordy prišli veľmi spontánne s písaním textu a takto začali sa vynárať v našich hlavách aj prvé obrázky pre tento videoklip," prezrádza o novinke spevák a frontman kapely Laci Vajda.

Réžiu a strih videa zverila talentovaná trojica muzikantov Dušanovi Krajčovičovi, ktorý je známy napríklad spoluprácou s raperom Kalim. Práve vďaka tomu sa zrodila aj myšlienka spolupráce Kali & Ewelin, ktorej výsledkom by mala byť spoločná skladba. Skupinu môžete v lete vidieť naživo na viacerých podujatích, okrem iného ju čaká aj vystúpenie na Topfeste.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Ladislav Vajda z kapely Ewelin. Viac sa dozviete na oficiálnej stránke www.facebook.com/ewelinband.

Súvisiaci interpreti: Ewelin