Len niekoľko týždňov po tom, čo Korben Dallas ukončili svoje jarné turné dvoma vypredanými koncertami v pražskom Jazz Docku, sa úspešní slovenskí rockeri vrátia na pódiá ako hostia najväčšej českej kapely posledných dekád. Skupina Lucie si bratislavské trio pozvala na všetky všetky štyri zastávky svojho turné k 30. výročiu.

"Lucie je legenda, ktorej sa podarilo to, čo málokomu - osloviť obrovské publikum a pritom si zachovať svoju tvár a kvalitu. Navyše sú nám sympatické aj Davidove občianske postoje," hovorí za Korben Dallas basgitarista Lukáš Fila. "Ich záujem nás preto veľmi potešil. Snáď sa bude naša tvorba ich fanúšikom páčiť."

"Som veľmi rád, že ponuku na spoločné koncerty prijali Korben Dallas. Je to jedna z mojich najobľúbenejších kapiel," povedal frontman českej rockovej stálice David Koller. Trio Juraj Benetin, Ozo Guttler a Lukáš Fila si s ním na jednom pódiu zahralo už v septembri 2015, keď s jeho bandom hrali v londýnskom 229 Venue.

Podieľajú sa tiež na novom projekte Who The Fuck Is David Koller?, v rámci ktorého interpreti ako Vladimir518, Hentai Corporation, Ben Cristovao alebo Android Asteroid prerábajú jeho pesničky. Výstup v podobe albumu a koncertu sa očakáva na jeseň tohto roka, kedy vyjde aj rovnomenný knižný rozhovor.

Návrat po operácii slepého čreva

Korben Dallas sa predstaví na všetkých štyroch zastávkach turné k 30. výročiu skupiny Lucie, pričom štadiónové vystúpenia v Brne a Prahe budú konkurovať aj ich zatiaľ najväčšiemu koncertu na vlaňajšej Pohode. V českých mestách bude hosťom Lucie aj Jasná páka.

Turné ukončí niekoľkotýždennú prestávku, ktorú si Korbeni museli dať po tom, čo na pražskom koncerte dostal spevák a gitarista Juraj Benetin zápal slepého čreva, ktoré mu aj prasklo. "Cítim sa už oveľa lepšie. Po dvadsiatke jarných koncertov sa nám pauza aj zišla. Navyše som ju využil na prácu na nových skladbách, ktoré by sme na jeseň chceli začať nahrávať," povedal Benetin. 

Kapela v súčasnosti pripravuje aj videoklip k titulnej pesničke z albumu Kam ideme, ktorý vyšiel v závere roka 2015. Chystá sa tiež na festivalové leto - vystúpi napríklad na Colours of Ostrava, Dobrom festivale, Žákovic Open či novom Tužina Groove. "Strašne radi hráme a už sa tešíme, že budeme znova na cestách," hovorí bubeník Ozo Guttler. "Veľké štadiónové a halové vystúpenia s Lucie budú výzvou, ale aspoň sa zas naučíme niečo nové. Už sa neviem dočkať."

Turné Lucie - 30 rokov:

17. 6. - Plzeň, Amfiteátr Lochotín (+Jasná páka, Korben Dallas) 
22. 6. - Bratislava, Incheba (+Korben Dallas) 
24. 6. - Brno, Velodrom (+Jasná páka, Korben Dallas) 
1. 7. - Praha, Eden Aréna (+Jasná páka, Korben Dallas)

Termíny letných festivalov, kde vystúpi Korben Dallas:

11. 6. - Senecké leto, Senec
18. 6. - Dobrý festival, Prešov
25. 6. - Tužina Gro(o)ve, Tužina - vstupenky na Predpredaj.sk
9. 7. - Deň stromu, Vydrovská dolina
15. 7. - Colours of Ostrava, Ostrava
22. 7. - Žákovic Open, Trenčianske Bohuslavice - vstupenky na Predpredaj.sk
23. 7. - Atmosféra, Hontianske Nemce


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol manažér skupiny Korben Dallas Matúš Németh.

Súvisiaci interpreti: Korben Dallas