Tohtoročný Topfest, ktorý sa bude konať od 26. do 28. júna v Piešťanoch, ponúkne pódium, ktoré používajú interpreti ako Metallica či Madonna. Stage je 45 metrov široký, 28 metrov hlboký a váži 75 ton. Na jeho stavaní bude pracovať sto ľudí a len strechu privezie 20 kamiónov. Súčasťou je aj časť vysunutá do publika.

Organizátori festivalu pre návštevníkov pripravili 80 stánkov s občerstvením a 40 stánkov s iným tovarom. K dispozícii budú tiež nabíjačky na mobilné telefóny, bankomat alebo zdravotné stredisko s chladničkami na uskladnenie liekov a inzulínu. Okrem 25 záchranárov sa na organizácii podieľa 60 policajtov a tiež 80 usmerňovateľov dopravy a 160 členov SBS.

Parkovací lístok na všetky dni festivalu bude stáť dve eurá. Kyvadlová doprava bude premávať po trase železničná stanica - Kocka - stanové mestečko, druhá trasa povedie priamo do areálu festivalu. Cestovné bude 70 eurocentov. Heslo k bezplatnému pripojeniu na internet bude možné získať v informačných stánkoch.

Festivalový areál otvoria vo štvrtok 26. júna o 11:00, stanové mestečko už o deň skôr, teda v stredu o 12:00. Stanovanie bude počas trvania podujatia zadarmo. Program Topfestu tento rok ponúkne mená ako Thirty Seconds To Mars, Helloween, Kabát, Sabaton, Pavol Habera a Team, Marky Ramone's Blitzkrieg, The Toy Dolls, Tomáš Klus, Mandrage, Alkehol, Horkýže slíže, IMT Smile, Desmod, Zóna A, Zoči voči a ďalšie.

Topfest 2014 - mapa Zdroj: PR

Zdroj: SITA, PR
Foto: Pavol Karell