Jeden z najvýraznejších ženských speváckych objavov našej scény posledných rokov, Veronika Strapková alias VeronikaS, prichádza po dlhšej singlovej odmlke novinkou, ktorá je pre ňu prelomová. Ide o skladbu Stále, ktorú nahrala spolu s Majkom Spiritom.

Cesty mladej speváčky a skúseného rapera sa spojili v roku 2014 vďaka súťaži Hlas Česko Slovenska, v ktorej Veronika spievala a súťažila v Majkovom tíme. Zaujala ho natoľko, až sa rozhodol, že aj po skončení šou ju bude naďalej podporovať a pomôže jej naštartovať kariéru. Svoj sľub splnil a a začal tým, že ju pridal do portfólia svojej značky Spirit Music.

Vďaka tomu je VeronikaS so svojím mentorom v pravidelnom kontakte. "Majk mi vždy povie svoj názor na každý singel, ktorý zverejním. Dáva mi svoje postrehy a mňa to veľmi posúva vpred. Jeho podpora pre mňa znamená veľmi veľa," hovorí speváčka, ktorá od konca roka 2014 postupne zverejnila päť videosinglov.

Naposledy to bolo na jeseň skladby s videoklipmi Zmizol a Old House. Teraz, po viac než polročnej pauze, ktorú vyplnila zverejnením niekoľkých coververzií svetových hitov (Adele, Ed Sheeran, Sia), prichádza so svojím prvým duetom, v ktorom jej robí spoločnosť práve Majk Spirit.


Ako Veronika prezrádza, skladba sa rodila zhruba tri-štyri mesiace, plánovali ju však oveľa dlhšie. "Duet sme mali s Majkom v pláne veľmi dlho. Potrebovali sme však zladiť kalendáre, čo samozrejme pri jeho vyťaženosti nebolo jednoduché," vysvetľuje speváčka, ktorá sa v novinke po dlhšej dobe opäť vracia k spevu v slovenčine. "Slovenčina sa mi páči, je to nádherný jazyk na umeleckú tvorbu. Chcela by som skladať v slovenčine aj naďalej. Osobne to považujem za väčšie majstrovstvo než písať anglické texty. Okrem toho mi záleží na tom, aby Slováci mali k mojej hudbe vzťah, našli si k nej cestu a najmä, aby pri počúvaní mojich pesničiek nepotrebovali tlmočníka," dodáva.  

Text skladby teda vysvetľovať nemusí, napriek tomu sa vyjadrila aj k jej hlavnému odkazu. "Patrím k ľuďom, ktorí majú sklon celkom intenzívne sledovať dianie navôkol seba, a to je nevyčerpateľný zdroj inšpirácie. Sme tu preto, aby sme veci menili k lepšiemu. Na to však často zabúdame, preto sme sa s Majkom rozhodli ľuďom pripomenúť, že sa netreba vzdávať, pretože robiť svet lepším bude mať predsa zmysel vždy," hovorí Veronika o ústrednej myšlienke skladby, ktorú podporil aj jej hosť. "Majkov text sa mi naozaj páči. Je to v podstate iná interpretácia tej istej myšlienky a unikátny pohľad na tú istú problematiku," dodala.

Pod hudobnú produkciu skladby sa podpísal Marek Šurin. "S Marekom sa pracuje absolútne bezproblémovo. Nešlo o našu prvú spoluprácu, takže už sme celkom zohratí," prezradila Veronika. Videoklip je zas dielom režiséra Marcela Vaľka s umeleckým pseudonymom Miniboj Killa, ktorý nakrúcal tiež klipy k spomínaným singlom Zmizol a Old House. Ďalší krokom speváčky bude jesenné vydanie debutového albumu, ktorý plánuje dokončiť v lete. Ako prezrádza, práve dlho plánovaný duet s Majkom Spiritom je pre ňu symbolickým novým hudobným začiatkom.

Informácie a fotografie z nakrúcania pre Hudba.sk poskytol poskytol manažér speváčky Marián Baláž zo Spirit Music. Článok bol upravený redakciou.

Súvisiaci interpreti: Majk Spirit