Organizátori multižánrového festivalu Bažant Pohoda zverejnili časový harmonogram 20. ročníka podujatia, ktorý sa bude konať od 7. do 9. júla na letisku v Trenčíne. Záujemcovia nájdu detailný program na oficiálnej stránke festivalu, kde si jednotlivé vystúpenia môžu pozrieť roztriedené podľa pódií či v časovej osi podľa dní.

Prvý festivalový večer odštartuje na najväčšom pódiu Bratislava Hot Serenaders spolu s Milanom Lasicom. Väčšina koncertov hlavných hviezd bude opäť trvať hodinu a pol, to je aj prípad Američanov Gogol Bordello či britskej rockovej pesničkárky PJ Harvey, ktorá sa od 22:30 do polnoci postará o vrchol otváracieho dňa. Po nej bude nasledovať ešte program "Pohoda 20 MK Selection", z ktorého názvu možno dedukovať, že pôjde o spoločný set slovenských hudobníkov pod taktovkou Michala Kaščáka k 20. výročiu festivalu.

Na druhý deň na Pohode zahrajú napríklad Zrní & Janáčkova filharmónia Ostrava, Walter Schnitzelsson, The Vaccines, Shibusa Shirazu Orchestra, Mbongwana Star, Astronautalis, Vaults či Josey Rebelle. O dvadsiatej hodine na hlavnom pódiu odštartujú koncert Sigur Rós a o 23:00 prinesie pred najväčšiu plochu letiska úplne inú atmosféru Parov Stelar. Večer sa návštevníci môžu tiež tešiť na vystúpenia formácií My Baby, Billy Barman, Digital 21 + Stefan Olsdal, Dub Pistols či dídžejky Niny Kraviz. 


Sobota prinesie tvorbu Davida Kollera, kapiel Savages, The Tap Tap, Bazzookas, Saténové ruky, Midi Lidi, Chicks on Speed, Honeyblood, Núku, hudobníka Kirana Leonarda, speváčky Lenky Dusilovej so skupinou Baromantika či spoločný projekt speváčky Katarzie a muzikanta Martina Valihoru, ktorí sa predstavia na stagei Red Bull Music Academy. O 20:00 na hlavnom pódiu vystúpi Róisín Murphy. V tom istom čase bude mať na Budiš stagei koncert slovenská formácia The Ills a v Red Bull Music Academy Sevdaliza Live. Posledná noc Pohody bude pokračovať koncertmi The Prodigy, Jamesa Blakea, Dja Shadowa, Jany Kirschner, Karpatských chrbátov. Vystúpi napríklad aj Flying Lotus, Ash Koosha či Wojciech Kucharczyk a Vítanie slnka si návštevníci budú môcť užiť s Vrbovskými víťazmi. 


Desiatky noviniek jubilejného ročníka

Hlavnou novinkou festivalu je kryté pódium Red Bull Music Academy. Úspešný koncept, ktorý spája hudobných nadšencov cez vystúpenia umelcov, prednášky a workshopy, zavíta na Slovensko po prvý raz. V pestrom zozname umelcov tohto pódia je aj basový virtuóz Thundercat, producent Koreless či speváčka Sevdaliza. Okrem skvelej hudby tu návštevníkov čakajú aj viaceré hudobné workshopy či prehliadka aktuálnych technológií, určených k hudobnej produkcii/DJingu.

Návštevníci si tiež budú môcť priamo v areáli pozrieť živý prenos štvrtkového semifinálového zápasu majstrovstiev Európy vo futbale ako aj prenosy z etáp cyklistických pretekov Tour de France.  Okrem toho si Pohoda opäť pripravila široký výber pív od nového hlavného partnera, banskobystrického pivovaru Urpiner. Ten ponúkne aj tribúnu Urpiner, vďaka ktorej si prítomní budú môcť pozrieť dianie na hlavnom pódiu posediačky. Nebudú chýbať gastronomické prevádzky a dobrou správou nielen pre vegánov a priaznivcov zdravej výživy je, že širokú ponuku skvelých jedál na Pohode obohatí nový partner Lunter. 

Prísť a nič nestratiť

Organizátori tiež pripravili ďalšiu alternatívu dopravy. Prímestská doprava spojí dejisko festivalu s Trenčianskymi Teplicami. V prípade záujmu pribudnú spoje do Považskej Bystrice či Piešťan. Vyšší komfort v ubytovaní ponúknu nové drevené chatky. Počet stratených vecí môže vďaka Orangeu znížiť aj unikátna identifikácia osobných predmetov označovačmi Vráť ma! Prvých 10 000 návštevníkov Pohody dostane nálepku s kódom zadarmo. Novinkou sú aj strážené uzamykacie skrinky na cennejšie predmety Lock In. 

Samozrejmosťou budú splachovacie WC, sprchy, nabíjačky na mobilné telefóny, WIFI pokrytie, platobné terminály alebo úschovňa. Doplnenie tekutín a minerálov zastreší hlavný soft-drinkový partner Budiš. Na Pohodu príde s novou festivalovou sériou fliaš Budiš – s kvapkou sarkazmu. Ďalšou novinkou budú tribúny na sedenie, ktoré zlepšia komfort účastníkov pri Budiš stagei. Najvyššie položeným barom na letisku budú tentokrát dve ruské kolá.

Zdroj: SITA + tlačová správa (Anton Repka)
Foto: Jaroslav Novák