Už o necelý mesiac otvorí svoje brány festival Sziget. Prinášame vám zoznam piatich dôvodov, prečo sa oplatí zažiť toto podujatie, ktoré sa koná od 11. do 18. augusta v Budapešti.

1. Pestrý line-up

Sziget sa každoročne zaraďuje medzi festivaly s najpestrejším hudobným programom. Tento rok organizátori pozvali hviezdy ako Macklemore & Ryan Lewis, Queens of the Stone Age, Blink-182, Placebo, Lily Allen, Bastille, Manic Street Preachers, Outkast, Calvin Harris, The Prodigy, Imagine Dragons, Bonobo, Klaxons, Kelis, Skrillex, Madness, The Kooks a mnohé ďalšie. Okrem svetových hviezd festival ponúka množstvo koncertov kapiel a interpretov z celého sveta a dáva príležitosť aj začínajúcim kapelám. Tento rok na ňom dokonca vystúpia aj zástupcovia slovenskej scény - Peter Lipa, Adalbert či Longital.

2. Rôznorodý (ne)hudobný program

Sziget ponúka koncerty svetových hviezd, ale aj umenie, zábavu a množstvo aktivít na ostrove. Počas dňa je totiž možné oddychovať na pláži, vyrábať si vlastné suveníry, pozrieť divadelné predstavenia, luminárium, moderný cirkus či podniknúť dobrodružné výlety do Budapešti. Hudobná párty začína už popoludní a trvá do skorých ranných hodín.

3. Krásna Budapešť za symbolické ceny

S festivalovým Sziget-Budapest Citypassom, ktorý je špeciálne vytvorený pre festivalových návštevníkov, je možné objavovať krásy a zákutia Budapešti za špeciálne ceny. Okrem možnosti cestovať zadarmo verejnou dopravou, bezplatných jázd loďou či vstupu do jedných z najznámejších tureckých kúpeľov ponúka Citypass zľavy do múzeí či ZOO.

4. Špeciálne balíčky pre Szigeťanov

Organizátori pripravili pre festivalových návštevníkov špeciálne balíčky, vďaka ktorým si Sziget budú môcť lepšie a bezpečnejšie užiť. Stráženú úschovňu, parkovanie či festivalové poistenie tento rok doplnili špeciálne hodinky, ktoré okrem štýlového dizajnu ponúkajú možnosť pripomienok a upozornení, vďaka ktorým človek nezabudne na žiaden z koncertov. Zadarmo je k dispozícii aj aplikácia do smartphonov.

5. Dovolenkové prostredie v centre veľkomesta

Sziget sa každoročne koná na ostrove v centre Budapešti. Zelený ostrov s mnohými zákutiami ponúka veľké množstvo priestoru na aktivity všetkého druhu. Atmosféru dovolenky znásobí aj Sziget pláž, obrie koleso Sziget Eye, atrakcie, gurmánske špeciality z celého sveta a pravé festivalové pečienky či langoše.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Silvia Turnerová, PR manažérka festivalu Sziget.