Richard Müller a skupina Fragile pridávajú ďalší koncert v rámci jedinečného turné Hlasy 2. Keďže koncert v Žiline je už vypredaný, unikátny program zaznie 4. októbra až dvakrát - najprv o 16:00 a potom o 19:30.

Česko aj Slovensko na jeseň ovládne druhá časť úspešného turné Hlasy 2. Richard Müller a skupina Fragile naplánovali zatiaľ 28 koncertov v oboch krajinách, a to od Plzne až po Humenné. "Na turné sme pridali mestá, kde sme minulý rok nekoncertovali. Snažím sa komunikovať s ľuďmi, celkom vážne beriem podnety od fanúšikov, kde by sme mali a mohli vystúpiť. A ak zistíme, že je záujem, tak ideme tam. Vypredané koncerty ma veľmi tešia, pre človeka na tejto profesionálnej dráhe je to veľká pocta." uviedol Richard Müller.

Richard Müller a skupina Fragile teraz pracujú v štúdiu, aby pripravili v a'cappellovej podobe čo najviac nových spracovaní piesní. "Na tomto projekte odvádza najviac práce dvojica Braňo Kostka a Jana Golisová. Už niekoľko mesiacov pripravujú aranžmány, ktoré potom spolu dolaďujeme. Pracovať s Fragile je magické. Sú to profesionáli, ktorí pracujú sústavne a sú nesmierne kritickí voči sebe aj voči mne. Okrem toho sú ľudsky naozaj úžasný kolektív. Som šťastný, že sa naše cesty spojili," dodal Müller.

Vstupenky: Predpredaj.sk

Niekoľkonásobný Zlatý Slávik chystá na jeseň aj vydanie exkluzívneho CD. Hlasy Richarda Müllera, Braňa Kostku, Soni Norisovej, Heleny Krajčiovej, Svetlany Rymarenko, Jany Golisovej, Slava Košeckého, Vila Csontosa a Kamila Mikulčíka ponúknu na albume nové verzie hitov Rieka, Baroko, Nahý II či Hluk.

"Album vyjde 16. septembra a presne vtedy bude aj krst v bratislavskom hoteli Sheraton. Mojím snom bolo urobiť troj-CD a pracujeme na tom, aby sa to aj podarilo. Album bude obsahovať live verziu z turné Hlasy 1, dvojhodinové live DVD a nové štúdiové CD. Vydavateľstvo Universal Music nám vyšlo v ústrety a dohodli sme sa, že môžme urobiť pekný luxusný obal. Chceme potešiť fanúšikov nielen dobrým obsahom, ale aj formou," spresnil spevák.

Richard Müller a skupina Fragile odštartujú turné Hlasy 2 na konci septembra v Trenčíne. Vstupenky sú už v predaji exkluzívne v sieti Predpredaj.sk.

Termíny slovenských koncertov:

29.09. - Trenčín, Posádkový klub ODA
02.10. - Piešťany, Dom umenia
04.10. - Žilina, Dom odborov
05.10. - Martin, Kino Strojár
06.10. - Ružomberok, Kultúrny dom Andreja Hlinku
08.10. - Zvolen, Dom kultúry Podborová
09.10. - Liptovský Mikuláš, Dom kultúry
11.10. - Prešov, Kino Scala
12.10. - Košice, Spoločenský pavilón
15.10. - Humenné, MSKS
16.10. - Michalovce, MSKS
17.10. - Lučenec, Kino Apollo
21.10. - Bratislava, NTC
24.10. - Nitra, PKO
25.10. - Prievidza, Športová hala
26.10. - Banská Bystrica, Aula SZU
28.10. - Púchov, Dom kultúry Divadlo
29.10. - Trnava, Dom kultúry
14.11. - Tatranská Lomnica, Tenis Centrum
24.11. - Hlohovec, Dom kultúry

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Text článku bol upravený redakciou.

Foto: Jakub Klimo

Súvisiaci interpreti: Richard Müller