Americká soulová speváčka Aretha Franklin zrušila na odporúčanie lekárov niekoľko nadchádzajúcich vystúpení. Sedemdesiatštyriročná interpretka by mala podľa odborníkov odpočívať, čo si vyžiadalo minimálne mesačnú prestávku od koncertovania.

"Na príkaz lekárov budem musieť aspoň na najbližší mesiac zrušiť niekoľko koncertov," uviedla hudobníčka v pondelňajšom vyhlásení pre médiá. Legendárna hudobníčka naposledy zrušila koncert vlani v auguste. Speváčka sa mala vtedy ukázať v Las Vegas, no pre vyčerpanosť bola nútená svoje vystúpenie odvolať.

Teraz zrušila najmenej päť vystúpení, v dôsledku čoho sa neukáže ani na špeciálnom koncerte pri príležitosti 90. narodenín speváka Tonyho Bennetta, ktorý sa uskutoční 15. septembra v newyorskej Radio City Music Hall. Okrem toho nevystúpi 26. augusta vo virgínskom Wolf Trap National Park for the Performing Arts či 23. septembra v spomínanej Radio City Music Hall. Uskutočniť by sa nemali ani októbrové koncerty v Grand Rapids v Michigane a v St. Louis v Missouri. Do konca roka sa však plánuje na pódiá vrátiť, pričom by sa tak malo stať v novembri.

Aretha Franklin je jednou z najúspešnejších interpretiek všetkých čias. Získala 18 prestížnych cien Grammy. Americký dvojtýždenník Rolling Stone ju zaradil na prvé miesto rebríčka 100 najlepších speváčok všetkých čias a v roku 1987 sa stala prvou ženou, ktorú uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Na konte má viac ako tri desiatky albumov, zatiaľ poslednú štúdiovku Aretha Franklin Sings The Great Diva Classics vydala v roku 2014.

Zdroj: SITA (AP, Rollingstone.com)
Foto: AP Photo/Matt Rourke

Súvisiaci interpreti: Aretha Franklin