Skupina Peter Bič Project si nedávno pripísala na konto ďalší úspech - nomináciu na cenu MTV European Music Awards pre najlepšieho interpreta z Česka a Slovenska. Ešte skôr, než sa fanúšikovia dozvedia výsledky, si môžu vychutnať koncert v bratislavskom divadle Heineken Tower Stage, kam kapelu pozval Ján Ďurovčík.

"Na ocenenia príliš nie sme, ale nominácia na cenu MTV nás veľmi potešila, pretože je to prestížne ocenenie a pre hudobníkov jedno z najvýznamnejších. Keď som sa to dozvedel, otvoril som si fľašu a dal som si od radosti panáka," priznáva gitarista a skladateľ Peter Bič. Ich konkurenciou je Celeste Buckingham a traja českí interpreti - Ben Cristovao, kapela Charlie Straight a raper Ektor. Viac info o MTV EMA 2013

Po openair koncertoch v Poľsku, v Slovinsku či vo Švédsku sa kapela Peter Bič Project opäť predstaví na samostatnom "klubovom" koncerte v Bratislave. Dejiskom bude divadlo Heineken Tower Stage, kde kapela vystúpi už 27. septembra. Predkapelou bude bratislavská skupina King Shaolin, ktorá si na koncert "odskočí" z veľkého samostatného turné.

"Na koncert sa veľmi tešíme. Po letných festivaloch je to po dlhom čase náš koncert, ktorý nie je nijako časovo obmedzený a môžeme si tam robiť, čo chceme. Samozrejme zahráme skladby z nášho posledného albumu Say it Loud, ale aj staršie. Momentálne s kapelou cvičíme, takže možno pripravíme aj nejaké prekvapenie," prezrádza líder kapely, ktorá zvykne koncerty oživiť coververziami svetových hitov. Na minuloročnom bratislavskom koncerte v Ateliéri Babylon zazneli v podaní skladby od Adele i Jamiroquai (prečítajte si viac v reportáži).

Do hlavného mesta pozval známu východniarsku skupinu riaditeľ divadla Ján Ďurovčík, ktorý je jej veľkým fanúšikom. "Som šťastný, že u nás skupina Peter Bič Project zahrá! Strašne im fandím. Speváčka Dáša Kostovčík pochádza rovnako ako ja z Michaloviec, takže o to viac sa z ich úspechu teším. Keď budem v Bratislave, tak si koncert určite nenechám ujsť," hovorí známy muzikálový režisér a choreograf.

Prečítajte si: Peter Bič Project na poľskom Top of the Top: Stretli sa so svojimi idolmi!

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Foto: Ján Štovka - archív PBP

Súvisiaci interpreti: Peter Bič Project