V sobotu 21. novembra sa v klube Urban Spot v Banskej Bystrici uskutoční koncert amerických metalistov Cannibal Corpse, ktorých doplnia ich krajani Revocation a švédska kapela Aeon. V rámci aktuálneho turné sa formácie zastavia aj v Prahe (12.11.) a Brne (15.11.).

Cannibal Corpse sú už viac ako dvadsať rokov synonymom pre živelný death metal. Aj napriek krvavému klišé, ktoré k tomuto žánru neodmysliteľne patrí, spĺňajú ich nahrávky tie najvyššie metalové štandardy. Formácia sa aktuálne môže popýšiť aj novým albumom A Skeletal Domain (2014), ktorý ponúka famózne gitarové výkony Patricka O'Briena a Roba Barretta, zvonivú basgitaru Alexa Webstera, bicie Paula Mazurkiewicza či vokály Georgea "Corpsegrindera" Fishera.


Na spoločné európske turné s Cannibal Corpse vyrazili aj americkí Revocation a švédska skupina Aeon. Prvú menovanú kapelu charakterizuje precízne zahraný technický death metal. Rodáci z Bostonu majú na konte už päť nahrávok, pričom aktuálne prezentujú svoj ostatný kúsok s názvom Deathless. Štýlovo veľmi podobnou kapelou sú aj ich švédski kolegovia Aeon, ktorí síce v nedávnej dobe trochu pozmenili zostavu, avšak na kvalite ich hudby sa to odrazilo iba v pozitívnom smere.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Tomáš Karlík z Obscure Promotion.

Súvisiaci interpreti: Cannibal Corpse