Päť dní pred vydaním svojho štvrtého radového albumu zverejnil Adam Ďurica nový singel. Pieseň sa volá Dovtedy a videoklip k nej sa rozhodol nakrútiť v nádhernej prírode na hraniciach Nemecka a Čiech.

Pieseň Dovtedy je druhou ochutnávkou z nového albumu, ktorý vychádza už tento piatok (28.10.). Bude sa volať Spolu a bude na ňom dvanásť skladieb. O videoklip k novej piesni sa opäť postaral Ondřej Urbanec, ktorý nakrútil aj úspešný klip Spolu. "Tentokrát sme si povedali, že spravíme klip s jesennou náladou, kde bude okrem Adama v hlavnej úlohe krajina. Rovnako ako pri klipe Spolu mal Adam určitú predstavu už pred samotným nakrúcaním a my sme sa ju pokúsili čo najviac naplniť," prezradil režisér.

"Videoklipom Dovtedy sme sa snažili navodiť úplne pohodovú kľudnú atmosféru a ak by som ju mal vystihnúť jednou vetou, tak je to mužská samota. S výsledkom som veľmi spokojný. Ondřej urobil výborný klip a verím, že sa bude páčiť aj mojim fanúšikom," teší sa z novinky Adam Ďurica. Na tvorbe samotnej pesničky sa podieľal už zabehnutý tím - text napísal Adamov dnes už dvorný textár Vlado Krausz, hudbu si zložil Adam sám a o produkciu skladby sa spolu s ním postaral Peter Ďudo Dudák.


Režisér vybral na nakrúcanie oblasť České Švýcarsko, čo je Národný park na hraniciach Nemecka a Čiech. Natáčalo sa dva dni, najviac v okolí Pravčickej brány a obcí Tisá a Hřensko. "Prostredie, kde sme sa po celý čas pohybovali, bolo nádherné. Svojou krásou mi niekoľkokrát zobralo dych. Na každých 500 metroch sme mohli točiť hodiny záznamu. České Švýcarsko ponúka veľa krásnych výhľadov a miest, ktoré potešia oči aj dušu," neskrýva nadšenie z vybranej lokácie Adam.

Počas nakrúcania zažil Adam s celým štábom rôzne nečakané situácie, ktoré dnes už síce vyvolávajú úsmev na perách, ale v momente, keď nastali, nebolo nikomu veru veľmi do smiechu. "Najviac nás vystrašil pes husky, ktorý Adama v klipe na niektorých záberoch sprevádza. Predviedol nám nielen svoje herecké schopnosti, ale taktiež nám ukázal, aké to je sa len tak z ničoho nič stratiť. Kinley utiekol a hodiny sme ho nevedeli nájsť. To boli chvíle, kedy sme sa všetci báli. Našťastie, sa pár minút pred poslednou klapkou vrátil a my sme boli opäť v plnom počte," zasmial sa Ondřej Urbanec.

nakrúcanie videoklipu Dovtedy Zdroj: Branislav ŠimončíkViac fotiek z nakrúcania klipu Dovtedy

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Marek Kučera z vydavateľstva Universal Music. Viac sa dozviete na oficiálnej stránke www.facebook.com/adam.durica.1.

Foto: Branislav Šimončík

Súvisiaci interpreti: Adam Ďurica