V bratislavskom Kine Lumière dnes večer v slovenskej kinopremiére premietnu koncertnú snímku The Who: Live in Hyde Park (2015) režiséra Chrisa Rulea. Ide o záznam júnového vystúpenia The Who z londýnskeho Hyde Parku, kde vystúpili pred 70-tisíc fanúšikmi.

Film uvedú o 20:30 v rámci hudobného cyklu Music & Film v digitalizovanej kinosále K1. Kapela megakoncertom v Hyde Parku zavŕšila oslavy 50. výročia svojho pôsobenia na scéne. Nechýbali hity ako My Generation, Pinball Wizard, Baba O’Riley, Won’t Get Fooled Again, Who Are You a mnoho ďalších. Na koncerte vystúpili Roger Daltrey a Pete Townshend, ktorí stáli pri zrode kapely, a pridal sa k nim syn Ringa Starra bubeník Zak Starkey a basgitarista Pino Palladino.

Vstupenky sa predávajú za zvýhodnenú cenu 5 Eur do 19:00, po tomto termíne bude možné zakúpiť si vstupenky už len v Kine Lumière v cene 6 Eur.


The Who vznikli v roku 1964 v Londýne. Najznámejšiu zostavu formácie tvorili spevák Roger Daltrey, gitarista Pete Townshend a už zosnulí basgitarista John Entwistle a bubeník Keith Moon. Kapelu spolu s The Beatles a The Rolling Stones považujú za jednu z najvýznamnejších britských rockových skupín. V roku 1965 vydali prvý album My Generation, z ktorého pochádza aj rovnomenný singel. Na konte majú tiež úspešné nahrávky ako Tommy (1969), Who's Next (1971), Quadrophenia (1973), Face Dances (1981) či zatiaľ posledný album Endless Wire (2006).

The Who počas kariéry získali množstvo významných ocenení a v roku 1990 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. V súčasnosti sú oficiálnymi členmi kapely iba Daltrey a Townshend, ktorí vlani v októbri uviedli na trh výberovku The Who Hits 50!.

Zdroj: SITA + Music & Film PR (Miro Ulman)
Foto: Facebook.com/thewho

Súvisiaci interpreti: The Who