Slovenská speváčka švajčiarsko-amerického pôvodu Celeste Buckingham vyrozpráva na pripravovanom albume svoj životný príbeh. Vyjde budúci rok v marci a prvé skladby z neho už predstavila počas krstu EP So Far So Good.

"Nový album vznikal v najnáročnejšom období môjho života. Za ten rok a pol, počas ktorého album vznikal, sa udialo veľa dobrého aj zlého, prežívala som strašne veľa rôznych pocitov a prechádzala som veľkými životnými zmenami, čo cítiť aj v tých pesničkách. Tie piesne dosť skáču a striedajú sa, niektoré sú veselšie, niektoré vážnejšie, niektoré drsnejšie, niektoré jemnejšie, no všetko má taký svoj pokojný vzor, tracky na seba nadväzujú. Keď sme album dokončovali, zistila som, že v ňom vlastne vidím svoj životný príbeh," uviedla Celeste Buckingham v rozhovore pre agentúru SITA.

Novinka o životných turbulenciách

Ako predzvesť k pripravovanej štúdiovke, ktorá by mala uzrieť svetlo sveta v marci budúceho roka, predstavila mladá rodáčka z Zürichu pred necelým týždňom EP So Far So Good. "EP So Far So Good je taká introdukcia k pripravovanému albumu. Rozhodla som sa ho vydať, aby pomohol ľuďom pochopiť, čo sa vlastne na tom nadchádzajúcom albume bude diať," povedala speváčka. Na ňom prináša obľúbená interpretka päť nových skladieb - medzi nimi i piesne Unpredictable a Loving You, ktoré fanúšikovia poznajú už z videoklipov.

"Ako prvý vyšiel cez leto singel Unpredictable. Táto pesnička vysvetľuje celý ten album. Hovorí, že život je nepredvídateľný a skladala som ho práve vtedy, keď bol aj ten môj absolútne nepredvídateľný. Potom vyšiel singel Loving You, ktorý je zas o láske a hovorí o tom, ako som sa cítila počas obdobia, keď sa mi menil život nielen v rámci kariéry, školy, práce a rodiny, ale aj v súkromnom živote a vo vzťahu. Bolo to nejasné, bolo to neisté, báli sme sa, ale mali sme sa navzájom radi..." priblížila Celeste. 


Toto je môj štýl

Z ďalších troch skladieb, ktoré si na So Far So Good našli svoje miesto, je každá na celkom inú nôtu. "Ďalšia pesnička Hello víta ľudí. Mnohí ma síce už poznajú, no Hello malo slúžiť ako také predstavenie sa tým, ktorí o mne ešte nepočuli. Táto pesnička má podobný pocit ako Run, Run, Run, a nie preto, že neviem napísať iné, ale chcem ňou povedať 'Ahojte, toto som ja a toto je môj štýl.' Preto je to také rytmické a zvukovo podobné ako Run, Run, Run," opísala Buckingham.

"The Other Woman je zas jedna z tých temnejších, je to taká vážnejšia skladba a priznávam si v nej nejaké svoje hriechy a v The Only One opäť určitým spôsobom ukazujem svoju zraniteľnosť. V porovnaní s Loving You je The Only One však silnejšia a rytmickejšia, je tam viac emócií a vokálov a tie pocity sú v nej viac zamachlené, aby nebola až taká bez ochrany ako Loving You. V texte otvorene hovorím, že by som nevedela žiť bez hudby, je to vec, ktorú potrebujem, aby som bola v živote šťastná," ozrejmila 20-ročná interpretka, ktorá sa vo svojej tvorbe snaží za jednoduché texty skrývať viacero zmyslov.

"Pri mojich pesničkách to robím tak, aby na prvý pohľad vyzerali veľmi jasne, no keď si ich človek vypočuje pozornejšie, nájde tam hneď niekoľko ďalších významov. V niektorej pesničke sa prelína aj päť rôznych príbehov. Ide mi hlavne o to, aby tie texty neboli príliš komplikované, ale aby si v nich každý našiel to svoje. Tak to robím od začiatku. A to by podľa mňa aj mala byť hlavná práca skladateľky a speváčky, ktorá robí pop," skonštatovala bývalá Superstaristka. 


V plánoch aj turné

Na pripravovanom albume, ktorý uvedie speváčka na trh budúci rok, by sa malo podľa jej slov objaviť spolu 12 piesní. "Máme síce v tejto chvíli nahratých už šestnásť pesničiek, ale použijeme asi len dvanásť. Niektoré by som si totiž nechala radšej na inú príležitosť, do filmu alebo tak. Pocitovo totiž do tohto albumu nepatria, aj keď myslím, že sú dobré, sedia podľa mňa niekam úplne inam. Pripravovaný album vytvorí akoby takú harmóniu môjho života. Ten tracklist bude nastavený tak, aby ľudia presne cítili emóciu, ktorú v sebe nesie. Začne sa to vysoko a šťastne, pokračuje do takej hlbokej línie, kde má človek čas rozmýšľať a hľadať v sebe odpovede a potom to ide zas do tých veľkých balád, kde sa zrazu cítim silná a vychádzam z toho ticha do toho veľkého svetla a veľkého sveta. Takto je to nastavené, je za tým obrovská myšlienka a ja dúfam, že si poslucháči celý ten album prispôsobia do svojho života," predstavila svoju víziu speváčka.
 
Okrem hudobnej nádielky Buckingham fanúšičky a fanúšikov na budúci rok poteší aj špeciálnym turné. "V rámci turné by sme chceli v divákoch navodiť podobný pocit, aký si v sebe nesie ten album a jednotlivé vystúpenia by sme chceli urobiť ako šou. Ja sa tam síce predstavím ako ústredná speváčka a budem spievať svoje pesničky, ale bude sa toho okolo mňa zároveň veľa diať. Bude tam choreografia a tracky budú na seba bez nejakých prestávok nadväzovať, až sa to celé plynule vyvinie do veľkého finále," prezradila na záver.

Zdroj: SITA
Foto: artwork

Súvisiaci interpreti: Celeste Buckingham