Barbadoská speváčka Rihanna absolvuje budúci rok svetové turné k svojej novej štúdiovke Anti, ktorá pravdepodobne vyjde už tento piatok. 27-ročná interpretka sa v rámci turné predstaví aj v Prahe (26. júla, Eden Aréna) a Viedni (10. augusta, Štadión Ernsta Happela). Vstupenky sa dostanú do predaja vo štvrtok 3. decembra.

Rihanna odštartuje koncertnú šnúru 26. februára v San Diegu, pričom severoamerická časť bude trvať do 7. mája. Hosťom tejto časti bude raper Travis Scott. V Európe, kde bude R&B speváčka koncertovať od 11. júna do 12. augusta, budú zas hosťami raper Big Sean a spevák The Weeknd. Okrem Prahy a Viedne vystúpia napríklad aj v Amsterdame, Dubline, Londýne, Štokholme, Paríži, Berlíne, Varšave či Zürichu. 

Blížiace sa turné súvisí s vydaním nahrávky Anti, už ôsmej štúdiovky z dielne interpretky hitu Umbrella. Dátum vydania albumu, ktorého obal zverejnila Rihanna ešte 8. októbra, doteraz nie je oficiálne stanovený. Britský denník Guardian prišiel s informáciou, že by ho speváčka mala sprístupniť používateľom streamovacej služby Tidal už 27. novembra, teda na Čierny piatok. Pod týmto názvom sa označuje nepísaný štart predvianočnej nákupnej sezóny v Amerike. Fanúšikovia bez účtu na Tidale by sa k novinke mali dostať 4. decembra.

Nápoveďou toho, že sa album blíži k svojim poslucháčom, je aj príslušná kampaň. Tá súvisí aj s kontraktom medzi Rihannou a spoločnosťou Samsung. Zo spolupráce vznikla webstránka pre mobily ANTIdiaRy.com, kde majú jej návštevníci možnosť poodhaľovať rôzne indície vedúce k viac informáciám o novom CD. Speváčka vďaka tomuto spojeniu navyše zinkasuje 25 miliónov amerických dolárov.


Zdroj: SITA, TheGuardian.com
Foto: Facebook.com/rihanna

Súvisiaci interpreti: Rihanna