Z albumu 25 (2015) anglickej speváčky Adele, ktorý vyšiel v piatok 20. novembra, sa len v USA počas prvých troch dní predalo 2,3 milióna kópií. Ide tak iba o druhý album od roku 1991, keď spoločnosť Nielsen SoundScan začala monitorovať predajnosť hudby, z ktorého sa v jednom týždni predalo viac než dva milióny kópií.

Rekord momentálne držia 'N Sync so štúdiovkou No Strings Attached (2000), ktorá debutovala s predajnosťou 2,416 milióna kópií. Odborníci z hudobného priemyslu odhadujú, že nový album Adele môže dosiahnuť po prvom týždni predajnosť až 2,9 milióna kópií, čím by sa stal v tejto štatistike rekordným a ťažko prekonateľným.

Čo sa týka predaja albumu 25 v domácej krajine speváčky, už počas prvého dňa si nové CD kúpilo vyše 313-tisíc Britov a po víkende ho vlastnilo už 538-tisíc fanúšikov. Nahrávka interpretky hitu Hello, s ktorým tiež pokorila zopár rekordov, sa tak bude môcť čoskoro pýšiť titulom Najrýchlejšie sa predávajúci album všetkých čias na Britských ostrovoch. Zatiaľ je oficiálnym držiteľom tejto pocty Be Here Now (1997) od skupiny Oasis. Z tohto opusu sa totiž za prvých sedem dní od vydania predalo cez 695-tisíc kusov.

Speváčka, ktorá prerušila trojročné ticho v októbri, si podmanila svet veľmi rýchlo. Dlho očakávaná tretia štúdiovka sa od svojho vydania vyšplhala na vrchol iTunes rebríčkov v 110 krajinách sveta. Čerstvej novinke sa nepodarilo dobyť hitparády iba v krajinách ako Anguilla, Burkina Faso, Niger alebo Kirgizsko.

Prečítajte si: Najväčšia sila Adele? Aj na treťom albume je stále len človekom


Uťahovala si zo svojich imitátoriek

Na tému Adele neplánuje internet stíchnuť ani jeden deň. V súčasnosti sa stalo virálnym video, na ktorom sa matka 4-ročného Angela dobre maskovaná za pestúnku Jenny infiltruje medzi svoje imitátorky. Tým doslova padne sánka, keď zistia, že sa celý čas pripravovali na kasting spolu so samotnou soulovou divou. Napokon im odspieva skladbu Make You Feel My Love a všetci zúčastnení sa objímajú.

Kanadský žartík vznikol na popud anglického moderátora Grahama Nortona, ktorý moderoval televízny špeciál vo vysielaní BBC pri príležitosti vydania albumu 25. V ňom speváčka nielen odspievala niekoľko nových kúskov zo svojej tvorby, ale aj odpovedala na otázky moderátora a divákov.


Autor: Marek Majzon (Perex a prvý odsek: SITA, zdroj: DigitalSpy.com)
Foto: Dailymotion

Súvisiaci interpreti: Adele