Zdravotne a mentálne postihnuté deti z domovov sociálnych služieb, detských domovov a špeciálnych základných škôl v Nitrianskom kraji sa môžu aj tento rok tešiť na darček v podobe benefičného koncertu Objatie tónov. Už túto nedeľu (27.1.) pre nich zahrajú nielen domáce hviezdy ale aj zaujímaví hostia z Dánska.

V športovej hale v Leviciach odohrá špeciálny koncert legendárna Tublatanka, skupina IMT Smile s lídrom Ivanom Táslerom, spevák Zašo či folklórny súbor Devín. Exkluzívne z ďalekých severských krajín - Dánska a Faerských ostrovov - príde premiérovo na Slovensko ak skupina Dánjal, ktorá je objavom roka 2012 na hudobných festivaloch a je šesťkrát nominovaná na Dánske hudobné ceny 2012.

"Najviac sa teším na stretnutie so slovenským publikom a kontakt s ľuďmi. Vždy sa snažíme vydať zo seba maximum, aby sme publiku sprostredkovali najväčšiu možnú skúsenosť a zážitok. Sme ako dobre naolejovaný rozbehnutý stroj," hovorí spevák Dánjal á Neystabø z Faerských ostrovov.

Prečítajte si viac o kapele Dánjal, ktorá sa už v sobotu (26.1.) predstaví aj v klube Blue Note v Novom Meste nad Váhom. Výťažok zo vstupného pôjde na podporu levického benefičného podujatia.


"Objatie tónov sa stalo v Leviciach tradičným podujatím, z ktorého majú deti veľkú radosť. Viaceré z nich sa zúčastnili aj iných benefičných koncertov, kde si medzi sebou vytvorili kamarátske vzťahy, preto sa tešia nielen na umelcov a program, ale aj na priateľov z iných zariadení," uviedla spoluorganizátorka akcie a sympatizantka občianskeho združenia OSTROV Beáta Miškovičová.

Moderátorskú taktovku nad programom bude držať energická dvojica - známy spevák, humorista a moderátor Marián Čekovský a stálica medzi moderátormi Jožo Pročko. Popoludnie v Leviciach ponúkne nielen pasívnu zábavu, ale mentálne a zdravotne postihnutí návštevníci koncertu sa budú môcť realizovať v rámci pripravených workshopov, kde sa naučia základy aerobicu, starodávnu lukostreľbu, enkaustiku (maľovanie horúcim voskom), kreslenie na tvár, košikárstvo, modelovanie z hliny, pletenie náramkov, servítkovú techniku, Origami (skladanie z papiera) a zvečnenie momentov pri fotostene Nuts štúdia.

Posolstvom benefície je rozdávať radosť a zážitky pre deti, ktorým ich hendikep v priebehu roka nedovolí pravidelne sa zúčastňovať podobných akcií. Benefičný koncert Objatie tónov začína o 14:00 Zumba tancami a náučnými workshopmi a o 15:00 hudobnými vystúpeniami. Pre zdravotne a mentálne postihnutých a deti z detských domovov je vstup na podujatie bezplatný.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Milan Štefánik, PR manažér podujatia Objatie tónov. Viac informácií nájdete na oficiálnej Facebook stránke podujatia.

Foto: Igor Daniš - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: IMT Smile, Tublatanka