Americká rocková kapela The Black Keys musela zrušiť európsku časť svetového turné k aktuálnemu albumu Turn Blue (2014). Dôvodom je zranenie bubeníka Patricka Carneyho, ktorý si počas dovolenky na karibskom ostrove Svätý Bartolomej vykĺbil rameno. K úrazu došlo 3. januára, keď muzikanta zrazila na dno oceánu veľká vlna.

The Black Keys mali vo februári a marci odohrať v Európe celkovo sedemnásť koncertov, pričom medzi ich zastávkami boli napríklad Miláno, Mníchov, Berlín, Varšava, Amsterdam, Londýn či Paríž. Turné znova odštartujú 2. apríla v austrálskom Brisbane, pričom do Európy zavítajú koncom mája a v júni, keď sa predstavia na niekoľkých festivaloch.

"Je nám veľmi ľúto, že musíme zrušiť všetky koncerty naplánované na február a marec. Patrick potrebuje čas na uzdravenie. Ďakujeme našim fanúšikom za podporu a tešíme sa, keď znova vyrazíme na turné," napísali členovia kapely Dan Auerbach a Patrick Carney na svojej oficiálnej webstránke.
 
The Black Keys pôsobia na hudobnej scéne od roku 2001 a doteraz vydali osem štúdiových albumov. Debut s názvom The Big Come Up uviedli na trh v máji 2002. So spomínaným albumom Turn Blue dobyli americký rebríček Billboard 200 a vo februári zaň môžu dostať cenu Grammy v kategórii Najlepší rockový album. Ďalšie dve nominácie získali za skladbu Fever. Dve ceny Grammy si odniesli za predchádzajúci počin El Camino (2011), pričom jedna patrí spevákovi a gitaristovi Danovi Auerbachovi za produkciu. Rovnaký počet týchto prestížnych cien získala aj pieseň Lonely Boy a tiež album Brothers (2010). Ďalší zlatý gramofónik si pridali na konto za skladbu Tighten Up, ktorá je jedným z ich najväčších hitov. Duo na koncertoch dopĺňajú aj Richard Swift (basgitara, vokály) a John Wood (klávesy, gitara, vokály).

 

Zdroj: SITA (Aceshowbiz.com)
Foto: Facebook.com/TheBlackKeys