Americký hudobník a spevák Father John Misty vydá na jar album Pure Comedy. Novinka bude trvať 75 minút a ponúkne celkovo 13 skladieb, z ktorých muzikant už predstavil titulnú pieseň aj s videoklipom. V ňom sa objavili zábery s Donaldom Trumpom, Barackom Obamom a množstvom ďalších ľudí.

V klipe Pure Comedy sa okrem známych osobností objavujú aj zvieratá, obrazy prírodných katastrof a tiež animácie. O réžiu vizuálu sa postaral Matthew Daniel Siskin. Ide o prvú novinku, ktorú muzikant zverejnil od novembra minulého roka, keď ponúkol skladbu Holy Hell


Father John Misty melancholickou skladbou avizuje vydanie svojho ďalšieho štúdiového albumu. Vydať by ho mal 7. apríla a názov má rovnaký ako nový singel, teda Pure Comedy. Na produkcii nahrávky s hudobníkom spolupracoval Jonathan Wilson, o aranžmány sa postaral skladateľ Gavin Bryars a na tvorbe novinky sa podieľali aj Nico Muhly a Thomas Bartlett. Autorom obalu, ktorý bude dostupný v štyroch verziách, je Ed Steed. Fanúšikovia sa môžu tešiť aj na deluxe edíciu, ktorá bude obsahovať rôzne bonusy.

Tridsaťpäťročný spevák okrem videoklipu zverejnil aj 25-minútový dokument Pure Comedy [The Film], v ktorom zachytil nahrávanie albumu Pure Comedy a predstavil v ňom tiež ukážky nových piesní. Na réžii snímky s muzikantom spolupracoval Grant James.


Tracklist albumu Pure Comedy: 

1. Pure Comedy 

2. Total Entertainment Forever 
3. Things It Would Have Been Helpful to Know Before the Revolution 
4. Ballad of the Dying Man 
5. Birdie 
6. Leaving LA 
7. A Bigger Paper Bag 
8. When the God of Love Returns There’ll Be Hell to Pay 
9. Smoochie 
10. Two Wildly Different Perspectives 
11. The Memo 
12. So I’m Growing Old on Magic Mountain 
13. In Twenty Years or So 

Father John Misty, vlastným menom Joshua Michael Tillman, vydal ako J. Tillman osem sólových albumov. Neskôr začal vystupovať pod pseudonymom Father John Misty a vydal nahrávky Fear Fun (2012) a I Love You, Honeybear (2015). Predvlani na seba upozornil, keď nahral coververzie skladieb Blank Space a Welcome To New York speváčky Taylor Swift. Objavil sa tiež v klipe k piesni Freak speváčky Lany Del Rey.

Zdroj: SITA (Pitchfork.com), Hudba.sk
Foto: Facebook.com/fatherjohnmisty

Súvisiaci interpreti: Father John Misty