Už podľa tlačovej správy a promo fotiek je zrejmé, že mladej bratislavskej rockovej skupine Eleven Days of Katrina rozhodne nechýba to, čo sa v angličtine pri popise umelcov nazýva attitude - v zmysle výrazného postoja či jedinečného prístupu (jednoducho, majú gule). Hneď debutová nahrávka naznačuje, že nejde len o imidž, ich prvotinu sa oplatí počuť.

"Eleven Days of Katrina nie je jedenásťčlenný zbor mníšok, ale trio pohľadných mladých mužov a ja. Podobnosť medzi názvom kapely a známym hurikánom nie je čisto náhodná," konštatuje frontman Samuel Bednár, ktorý spolu so svojimi spoluhráčmi - Lukáš Čierny (sólová gitara), Stanislav Šimko (basgitara) a Tomáš Mikš (bicie) - vstúpil do roka 2016 debutovým EP. Ním chcú chalani dokázať, že napriek klasickej šablóne rockového kvartetu  sa rozhodne nehodlajú zaradiť medzi suché rockové mŕtvoly. Svoju prvú nahrávku pomenovali po krátkej sebareflexii optimisticky  - Not Dead Yet (Ešte nie mŕtvi). 

Kapela vo svojej tvorbe mieša rýchly moderný rock, post-grunge, ale aj klasický hard rock. Pre dominanciu rytmu v pesničkách mladí hudobníci svoj zvuk sami označujú ako "party rock". Skladby sú výrazovo pestré, žánrovo vychádzajú zo štýlu kapiel ako Foo Fighters, Queens of Stone Age alebo Papa Roach. Napriek tomu si zachovávajú originalitu a koncertnú energiu. "Je to surová muzika s komplexnými kompozíciami, ktoré ponukajú psychologicky 15 minút zážitku v trojminútovej pesničke," hovorí dirigent a skladateľ Tono Popovič, ktorý s kapelou spolupracoval na debutovej nahrávke.

Materiál na EP bol vybratý z koncertného repertoáru dvanástich skladieb. Za asistencie gitaristu Martina Semjana (rust2dust a Rumburax) vybrali tri pesničky, ktoré sú úderné a vytvárajú ucelenú myšlienku. EP Not Dead Yet bolo následne nahraté v štúdiu  LOFT pod taktovkou producenta  Jara Žiga ml., známeho aj z kapely Medial Banana, kde pôsobí ako bubeník. Nahrávku, ktorá vyšla 31. januára, si môžete vypočuť na službách Youtube, Soundcloud či Bandcamp, kde sú pesničky dostupné v nekomprimovaných formátoch na stiahnutie za ľubovolný príspevok (alebo zadarmo). K úvodnej skladbe Read to Fight štvorica zverejnila aj zaujímavé a kvalitne spracované lyric video s fotografiami z koncertov.


Počúvajte celé EP:



Informácie a footgrafie redakcii Hudba.sk za Eleven Days of Katrina poskytol Samuel Bednár. Aktualizované informácie o kapele nájdete na jej oficiálnom Facebooku.