Kanadská speváčka Avril Lavigne tento týždeň na Youtube zverejnila videoklip ku skladbe Hello Kitty, ktorý krátko na to stiahla. Pár hodín po jeho zverejnení bola totiž zasypaná množstvom kritiky. Samotná speváčka však túto verziu odmieta, video publikovala znova, aj s odkazom pre kritikov.

Videoklip, ktorého inšpiráciou je japonská popová kultúra, zobrazuje 29-ročnú interpretku v spoločnosti štyroch tanečníc v pestrých kostýmoch. "Taký zlý, ako si viete predstaviť," znel jeden z mnohých komentárov, ktoré sa objavili na Youtube. Americký magazín Billboard zase videoklip označil za "hanbu v každom jazyku".

Niektoré z komentárov dokonca obviňovali Avril Lavigne z rasizmu a hanobenia japonskej kultúry. "Rasistický??? Milujem japonskú kultúru a v Japonsku trávim polovicu svojho života. Letela som do Tokia, aby som nakrútila toto video špeciálne pre mojich japonských fanúšikov, s mojou japonskou značkou, japonskými choreografmi a japonským režisérom v Japonsku," vyjadrila sa interpretka ku kritike, ktorá sa na ňu zniesla krátko po zverejnení videoklipu.

Videoklip Avril Lavigne - Hello Kitty Zdroj: YoutubeViac záberov z videoklipu nájdete v galérii

Faktom však zostáva, že deň po zverejnení bol klip z portálu Youtube stiahnutý. Začali sa preto objavovať špekulácie, že dôvodom jeho odstránenia bola práve spomínaná kritika fanúšikov a médií. Speváčkini zástupcovia však uviedli, že video odstránili iba preto, že ho zverejnili v nesprávny dátum. Skladba Hello Kitty sa neskôr na portáli objavila znova a v súčasnosti si ju pozreli takmer 2 milióny ľudí. 

Na obranu Lavigne však treba podotknúť, že v Japonsku sú podobne bláznivé klipy úplne bežné a populárne. Zámer natočiť takéto video je dokonca logický, vzhľadom na fakt, že speváčka chce preraziť na tamojšom trhu. Otázkou však zostáva, či cena v podobe nevôle západného publika nie je príliš vysoká.


Text: Hudba.sk (zdroj: SITA, Mtv.com, Billboard.com, Nydailynews.com)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Avril Lavigne