Slovenský spevák holandského pôvodu Thomas Puskailer má za sebou prvé vystúpenia v rámci ďalšej série Eco Mobility Tour. Počas výchovných koncertov sa spolu s Martinom Madejom venujú problematike mobility v mestách. Dvojica zaradila do rozvrhu celkovo 30 vystúpení pre žiakov a žiačky základných škôl.

S doterajším publikom sú spokojní. "Reakcie detí sú neskutočné. Začalo sa to už na našej facebookovej stránke, kde písali, že sa nevedia dočkať, kedy prídeme do ich mesta. Reakcie boli vynikajúce aj v mestách, kde sme ešte neboli. Som rád, že tento výchovný koncert je vystavaný tak, aby udržal pozornosť žiakov od začiatku až do konca. Eco Mobility Tour obsahuje šou, hry aj výchovný efekt v rámci mobility v mestách. Na konci koncertu máme pre deti pripravený kvíz a vidím, že naozaj dávali pozor, že sa niečo naučili," uviedol Thomas Puskailer.

Súčasťou koncertov je interaktívny program s pesničkami, súťažami a odkazmi od známych osobností akými sú Adela Banašová, Matej "Sajfa" Cifra či Nela Pocisková. Štvrtý ročník Eco Mobility Tour prináša žiakom nové informácie a fakty o mobilite v mestách a jej ekologickom dopade. Sympatickí speváci vývoj problematiky a ochrany ovzdušia pravidelne konzultujú s odborníkmi Slovenskej agentúry životného prostredia. 

"Decká vždy prekvapia názorné príklady, keď reálne vidia, koľko výfukových plynov dokáže spraviť miniatúrna motorka, ktorú máme na javisku. Vidíme, že sa nad problémom naozaj zamýšľajú. Svedčí o tom aj rapídne sa zvyšujúci počet našich fanúšikov na Facebooku a nadšené ohlasy od pedagógov. Dostávame mnoho správ o tom, ako naša šou pomáha pri environmentálnej výchove a vedie deti k zamysleniu, a o to nám ide," dodal Martin Madej, ktorý má na konte účinkovanie v muzikáloch ako Príbeh Ulice 2, Tančiareň alebo Boyband.


Thomas Puskailer sa do povedomia verejnosti dostal v prvej sezóne súťaže Česko Slovenská SuperStar. Na konte má album Make Believe (2012). Na štúdiovke sa podieľal aj producent Joe Dworniak, s ktorým spolupracovali Duran Duran či Paul McCartney. Venuje sa tiež herectvu či modelingu. S Martinom Madejom, ktorý sa preslávil ešte ako dieťa vďaka hitom ako Bobi alebo Ferrari, spolupracuje tiež na hudobnej komédii Slovak Showbiz For Beginners.  

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. 

Foto: archív Eco Mobility Tour

Súvisiaci interpreti: Martin Madej, Thomas Puskailer