Anglická rocková kapela Kasabian zverejnila skladbu Are You Looking For Action?. Novinka sa bude nachádzať na albume For Crying Out Loud, ktorý skupina plánuje vydať 5. mája. Formácia predtým z nahrávky predstavila pieseň You’re In Love With A Psycho, ku ktorej ponúkla aj videoklip.

Album For Crying Out Loud bude obsahovať celkovo dvanásť skladieb a na trh sa dostane na CD, vinyle aj v digitálnej podobe. Muzikanti vystúpia v súvislosti s propagáciou albumu aj v našich končinách.

Tento rok sa predstavia napríklad na pražskom festivale Metronome, ktorý sa bude konať 23. a 24. júna na Výstavisku Holešovice. Zahrajú tiež na maďarskom Szigete, ktorý sa uskutoční od 9. do 16. augusta v Budapešti.


Kasabian vznikli v roku 1997 v Leicesteri. Na konte majú zatiaľ päť albumov - Kasabian (2004), Empire (2006), West Ryder Pauper Lunatic Asylum (2009), Velociraptor! (2011) a 48:13 (2014), pričom so všetkými okrem prvého dobyli UK Chart. Medzi ich úspešné single patria skladby Processed Beats, Club Foot, Cutt Off, Empire, Fire, Underdog, Days Are Forgotten či Eez-eh.

Video k piesni Club Foot z debutového albumu venovali pamiatke študenta Jana Palacha, ktorý sa v januári 1969 upálil na protest proti okupácii vtedajšieho Československa armádami Sovietskeho zväzu a jeho spojencov zo socialistického bloku. Podarilo sa im získať napríklad BRIT Award, MOJO Award, štyri Q Awards alebo sedem NME Awards.

Zdroj: SITA
Foto: Kasabian.co.uk

Súvisiaci interpreti: Kasabian