Anglický hudobník a spevák Noel Gallagher v šou Russella Branda na Radiu X prezradil, že v novembri vydá novinku s formáciou Noel Gallagher's High Flying Birds.

Na štúdiovke sa podieľa aj producent David Holmes, ktorý sa predtým vyjadril, že nahrávka bude pre fanúšikov 49-ročného Gallaghera prekvapením.

Noel Gallagher sa preslávil v kapele Oasis, v ktorej pôsobil od roku 1991 a vydal s ňou albumy Definitely Maybe (1994), (What's The Story) Morning Glory? (1995), Be Here Now (1997), Standing On The Shoulder Of Giants (2000), Heathen Chemistry (2002), Don't Believe The Truth (2005) a Dig Out Your Soul (2008). Činnosť skupiny sprevádzali spory medzi ním a jeho bratom, spevákom Liamom, ktoré napokon v auguste 2009 viedli k jej rozpadu.

Noel neskôr založil formáciu Noel Gallagher's High Flying Birds, s ktorou vydal v roku 2011 prvú, eponymnú štúdiovku. Z albumu, ktorý dobyl UK Chart, pochádzajú single The Death Of You And Me, AKA... What A Life!, If I Had A Gun..., Dream On a Everybody's On The Run. Druhá nahrávka Chasing Yesterday (2015) sa takisto dostala na vrchol britského albumového rebríčka.

Prečítajte si: Liam Gallagher z Oasis prezradil názov debutového sólového singla


Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Facebook.com/noelgallaghermusic

Súvisiaci interpreti: Noel Gallagher's High Flying Birds