Americká kapela Bon Iver sa v lete po takmer trojročnej pauze vráti na hudobné pódiá. Formácia vystúpi v júli na festivale Eaux Claires vo Wisconsine, ktorý pomáha organizovať spevák a gitarista skupiny Justin Vernon.

34-ročný muzikant označil spomínané podujatie za "perfektnú platformu pre štart nového obdobia a života kapely". Hudobník v rozhovore pre televíznu stanicu Kare taktiež oznámil, že nahráva nové skladby a teší sa na "nový život so skupinou".

Justin Vernon založil Bon Iver v roku 2007. Formácia má na konte zatiaľ dva štúdiové albumy - For Emma, Forever Ago (2008) a Bon Iver, Bon Iver (2011), a tiež EP nahrávku Blood Bank (2009). Podľa amerického internetového magazínu Pitchfork je Bon Iver, Bon Iver najlepším albumom roka 2011 a singel Holocene zas druhou najlepšou skladbou roka 2011. Kapela zaň získala v roku 2012 dve nominácie na Grammy v kategóriách Nahrávka roka a Skladba roka.

Bon Iver boli okrem toho v tom istom roku nominovaní na Grammy aj v kategóriách Nováčik roka a Najlepší alternatívny album, pričom v oboch menovaných zvíťazili. Formácia ohlásila prestávku v roku 2012.


Zdroj: SITA (Digitalspy.co.uk, archív)
Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

Súvisiaci interpreti: Bon Iver