Purist podporili svoj druhý singel z albumu Colourful Noise (2014) netradičnou formou - vyhlásením súťaže o najlepší remix. Na vytvorenie vlastnej verzie skladby Tomorrow's Life mali producenti z celého sveta šesť týždňov. Tri najlepšie sa Purist rozhodli vydať na kompilácii.

Do medzinárodnej súťaže sa zapojilo 58 producentov z vyše 18 krajín sveta (medzi nimi USA, Nemecko, Austrália, Francúzsko, Veľká Británia, Brazília, Argentína, Švédsko, Rusko a mnohé ďaľšie). "Remixová súťaž úplne predčila naše očakávania. Skromne sme dúfali aspoň v dvadsať súťažných remixov, z čoho väčšinu sme očakávali zo Slovenska a Čiech. To, že sa prihlásilo nakoniec toľko producentov z celého sveta nás veľmi príjemne prekvapilo a potešilo," prezradil spevák kapely Juraj Peták.

Autor najlepšieho remixu, ktorého vybrali členovia tria Purist, vyhráva revolučný hudobný inštrument Ableton Push od partnera súťaže techhouse.sk. Spomedzi všetkých z celkového počtu 61 remixov kapelu najviac ohúril Austrálčan Sonarius, ktorého verzia podľa mladých hudobníkov jednoznačne vyčnievala spomedzi všetkých prihlásených.

"Hneď v prvý týždeň súťaže pribudol skvelý, letný remix od slovenského producenta Grizzlyho, ktorý viedol náš rebríček veľmi dlho. Úplne iným prístupom a náladou nás zaujal temný remix od ruského producenta Haarps. Víťazný remix napokon pribudol necelý týždeň pred ukončením súťaže a už pri prvom počutí, možno po prvej minúte nám bolo jasné, že máme víťaza. Sonarius dal skladbe úplne iný rozmer a v niektorých aspektoch dokonca predčí originál," zhodnú sa Purist.


Všetkých 61 remixov zo súťaže nájdete na Soundcloude.

Po úspešnej súťaži sa Purist rozhodli podeliť sa o tie najlepšie remixy prostredníctvom voľne stiahnuteľnej kompilácie. Mini kompilácia je dostupná zadarmo na webe www.purist.sk a pozostáva zo samotného singla Tomorrow’s Life a troch najlepších a zároveň úplne odlišných remixov, ktoré boli prihlásené do súťaže.

Zdroj: Purist
Foto: Lousy Auber

Súvisiaci interpreti: Purist